Internacional 15/11/2014

Un terratrèmol de 7,1 graus sacseja el nord-est d'Indonèsia amb alerta d'onades menors

El Centre d'Alerta de Tsunami en el Pacífic ha emès un avís a la regió per a un radi de 300 quilòmetres

Efe
1 min

BangkokUn terratrèmol magnitud de 7,1 graus a l'escala de Richter ha sacsejat aquesta matinada el nord-est de l'arxipèlag indonesi i el Centre d'Alerta de Tsunami en el Pacífic ha emès un avís a la regió per a un radi de 300 quilòmetres, encara que seran onades de baixa intensitat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'Institut Geològic d'Estats Units, que registra l'activitat sísmica mundial, ha xifrat la magnitud del sisme en 7,3 en un primer mesurament, però després l'ha rebaixat a 7,1.

Segons el citat Institut, l'hipocentre es localitza a 46 quilòmetres de profunditat marina i 154 quilòmetres al nord-oest de Ternate, la ciutat principal de les Moluques del Nord i amb una població de més de 200.000 persones.

El Centre d'Alerta de Tsunami en el Pacífic ha informat que onades de fins a un metre d'altura poden copejar algunes costes d'Indonèsia properes a l'epicentre.

El sisme ha tingut lloc en aigües entre l'arxipèlag de les Moluques i l'illa de Cèlebres.

El Centre d'Alerta de Tsunami en el Pacífic va advertir que onades de menys d'un metre podrien aconseguir les costes del sud de Filipines.

En 2004, un terratrèmol en el nord de Sumatra va generar un tsunami que va causar més de 226.000 morts en una dotzena de nacions banyades per les aigües de l'oceà Índic.

Indonèsia s'assenta sobre l'anomenat 'Anell de Foc del Pacífic', una zona de gran activitat sísmica i volcànica en la qual cada any es registren uns 7.000 terratrèmols, la majoria moderats.

stats