Internacional 22/06/2017

Un terratrèmol de 6,7 sacseja el Salvador i Guatemala

Les autoritats locals avaluen els danys i, de moment, no s'ha informat de cap víctima mortal

Ara
2 min
Veïns de la localitat guatemalenca de San Pedro Soloma inspeccionen les restes d'un camió colgat de fang.

BarcelonaUn terratrèmol ha sacsejat Guatemala i el Salvador aquest dijous. Ha estat de 6,7 en l'escala de Richter, però no s'han registrat víctimes mortals. En un principi s'havia apuntat a una magnitud de 6,9.

El sisme s'ha produït cap al migdia (hora catalana) i, segons un informe de l'Institut Nacional de Sismologia, Vulcanologia, Meteorologia i Hidrologia (Insivumeh), l'epicentre s'ha situat a 102 quilòmetres al sud-sud-oest del departament d'Escuintla.

El president de Guatemala, Jimmy Morales, ha fet una crida a la calma a la població en un missatge escrit al seu compte oficial de Twitter.

Per la seva banda, el secretari de la Coordinadora Nacional per a la Reducció de Desastres (Conred), Sergio García Cabanyes, ha explicat que s'estan fent les avaluacions per establir si hi ha víctimes i danys pel fort tremolor. Alguns edificis de la capital han estat evacuats com a mesura de precaució.

El terratrèmol també ha sacsejat el Salvador, sense que fins al moment s'hagin reportat víctimes ni danys materials, ha informat el ministeri de Medi Ambient i Recursos Naturals. Segons les autoritats salvadorenques, el tremolor s'ha produït a 169 quilòmetres de la Barra de Santiago, i s'ha sentit al Salvador amb intensitat IV en l'escala Mercalli, de manera que el Sistema Nacional de Protecció Civil ha activat el protocol d'emergències i avalua possibles danys en les zones confrontants amb Guatemala.

D'acord amb el MARN, el tremolor ha tingut el seu origen a 29 quilòmetres de profunditat, a l'oceà Pacífic guatemalenc, proper a aigües salvadorenques.

El 14 de juny un terratrèmol de magnitud 6,6 graus Richter, amb epicentre a uns 156,3 quilòmetres a l'oest-nord-est de la ciutat de Guatemala, al departament de San Marcos, va deixar cinc morts i es va sentir amb força a la capital guatemalenca i en països veïns com Mèxic i el Salvador.

stats