Internacional 03/09/2012

Un nou tiroteig en una mina a Sud-àfrica deixa quatre treballadors ferits

Els guardes de seguretat han disparat contra els miners en vaga amb bales de goma. El succés passa dues setmanes després de la matança de 34 treballadors a la mina de Marikana

Ara
1 min

BarcelonaQuatre miners sud-africans han resultat ferits aquest dilluns després que els guardes de seguretat d'una mina d'or propera a Johannesburg disparessin amb bales de goma contra una manifestació de treballadors, segons informa la BBC. Des de fa setmanes, els miners de l'explotació Gold One –antigament coneguda pel nom d'Aurora– estan en vaga pels baixos salaris i les condicions de treball. A banda, hi entra en joc que la mina forma part d'una companyia en què tant el nebot del president sud-africà Jacob Zuma, Khulubuse, com el nét de Nelson Mandela, Zondwa, hi tenen participacions.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'incident passa només dues setmanes després de la mort de 34 miners en vaga en un tiroteig de la policia en una altra mina, en aquest cas de plata, a prop de Johannesburg. La fiscalia va anunciar ahir que es posarien en llibertat a partir de dijous els treballadors acusats de la mort dels seus companys.

stats