COMMOCIÓ A FRANÇA
Internacional 20/03/2012

L'assassí de Tolosa portava una minicàmera per enregistrar la matança

Més d'un centenar d'investigadors s'han traslladat a la ciutat francesa. La policia francesa segueix la pista neonazi per l'atac antisemita a Tolosa

Ara
2 min
Acte de record a les víctimes a Tolosa de Llenguadoc

BarcelonaL'home que dilluns va matar quatre persones en una escola jueva de Tolosa de Llenguadoc portava una petita càmera al pit durant l'agressió. Ho ha confirmat aquest dimarts Claude Guéant, ministre de l'Interior francès, que ha corroborat que un testimoni va poder veure l'aparell. "Portava la càmera al pit, ajustada amb unes corretges", ha dit el ministre en una entrevista a Europe 1. Guéant ha afirmat que els investigadors no han pogut identificar encara l'agressor.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Més d'un centenar d'investigadors s'han traslladat a Tolosa de Llenguadoc per trobar el màxim de pistes possible de l'home que aquest dilluns va matar un mestre i tres nens en una escola jueva. L'arma de l'assassí és la mateixa que la setmana passada va matar tres militars en dos crims a Tolosa mateix i a Montalban, a la regió del sud-oest francès.

Les pistes apunten al mateix home. A banda de l'arma, també coincideix la moto, una escúter (blanca o negra, segons els testimonis).

El president francès, Nicolas Sarkozy, va confirmar aquest dilluns al vespre que les víctimes de l'atac als militars eren un soldat d'origen caribeny i dos de musulmans, cosa que, juntament amb l'atac contra l'escola jueva, podria indicar un agressor contra les minories ètniques i religioses de França. La policia no descarta, però, que l'autor pugui ser un islamista radical.

El fiscal antiterrorista que porta el cas assegura que l'assassí va matar els nens amb la mateixa fredor que va matar els dos paracaigudistes de Montalban, tirotejats de dia i davant diversos testimonis.

Segons la premsa francesa, la policia aposta pel mòbil xenòfob i sospita de tres militars de tendències neonazis que van ser expulsats de la divisió de l'exèrcit a Montalban quan es van fer públiques unes fotos on apareixien fent la salutació nazi davant d'una bandera amb la creu gammada. Tots tres respondrien al perfil del sospitós, que segons els testimonis que van presenciar l'atac de dilluns es tracta d'un home musculós, tatuat i vestit de negre. Els investigadors, però, no han pogut establir encara una connexió amb aquest grup i estan revistant les fitxes dels militars per buscar perfils compatibles amb els de l'agressor.

El president ha elevat l'estat d'alarma al màxim nivell.

El portaveu del ministeri de l'Interior francès, Pierre-Henry Brandet, ha anunciat que tots els centres confessionals de França, i especialment les escoles jueves, rebran un reforç de la seguretat arran de l'atac. La ministra del ram serà a la zona "tot el temps que faci falta", ha dit Sarkozy.

stats