Internacional 15/12/2012

Totes les víctimes del tiroteig de Connecticut van morir per diversos trets

La policia identifica totes les víctimes del tiroteig: dotze nenes i vuit nens, tots d'entre 6 i 7 anys, i sis dones

Agències
2 min
Una família en un dels homenatges a les víctimes a Newtown / EMMANUEL DUNAND / AFP

NewtownLes víctimes de la tragèdia a l'escola Sandy Hook de Newtown, a l'estat de Connecticut, on aquest divendres un jove armat va disparar contra 28 persones, són dotze nenes, vuit nens i sis dones, segons explicat aquest dissabte al vespre –hora catalana– el cap dels examinadors mèdics, H. Wayne Carver. Els menors tenien entre 6 i 7 anys i una de les nenes tot just havia celebrat el seu setè aniversari feia quatre dies. L'autòpsia d'Adam Lanza, autor dels trets –que es va suïcidar després de perpetrar els crims–, es farà aquest diumenge, així com la de la seva mare, a qui va disparar mortalment prop de casa seva, ha explicat Carver. Pel que fa a les sis dones, eren professores de l'escola, d'entre 27 i 56 anys.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En total, la tragèdia ha acabat amb 28 morts, incloent l'autor dels fets i la seva mare, que era qui havia comprat i registrat legalment les armes que el noi va usar per perpetrar la matança. Carver també ha confirmat que totes les víctimes van rebre diversos trets d'un rifle. Aquest dissabte, els investigadors han explicat que han trobat evidències que provarien els motius pels quals Adam Lanza va perpetrar la tragèdia, tot i que no ha ofert més detalls. També ha transcendit que Lanza va entrar a la força al centre educatiu, ja que no se li va permetre l'entrada.

Mentrestant, la tragèdia ha causat una enorme commoció a la ciutat de Newtown, situada a 130 quilòmetres de Nova York, i ha reobert el debat sobre l'ús de les armes als Estats Units.

Un jove que planejava un nou tiroteig, detingut a Oklahoma

D'altra banda, aquest dissabte al vespre, hora catalana, s'ha conegut la detenció d'un jove de 18 anys a Bartlesville, a l'estat de Oklahoma, que planejava disparar indiscriminadament contra els seus companys d'institut, tancant les portes de l'auditori del centre escolar amb una cadena i disparant contra les seves víctimes. També pretenia posar-hi artefactes explosius i fer-los detonar coincidint amb l'arribada de la policia.

stats