La tragèdia del vol malaisi compleix un mes sense proves

Holanda ha identificat 127 cossos dels 298 morts

Els enfrontaments a l'est d'Ucraïna han dificultat la recerca i repatriació de víctimes de l' accident del vol MH17 de Malaysia Airlines , que avui fa un mes que va ser abatut a l'est d'Ucraïna, un incident del qual encara es desconeix la causa , tot i que se sospita que va poder ser derrocat per un míssil disparat des de territori pro-rus .

"És una investigació molt complexa i per això necessitarem més temps" , ha assenyalat la portaveu de la Junta de Seguretat d'Holanda , que encapçala la investigació , Sara Vernooij .

Vernooij ha recordat que la major part dels experts que treballaven en terreny ucraïnès van haver de ser traslladats a Holanda per qüestions de seguretat a causa dels combats entre les milícies rebels pro-russes i les tropes del govern de Kíev a l'est d'Ucraïna .

" No tornaran a Ucraïna fins que sigui segur ", ha afegit , tot i que  Holanda  que  confia que puguin fer-ho abans de l' arribada de l'hivern .

Identificació dels cossos

L'Organització de l'Aviació Civil Internacional ( OACI ) fixa en el seu protocol d'investigacions sobre accidents d'aviació un termini de 30 dies per a la presentació de les conclusions preliminars , però  en el cas del Boeing malaisi no  estaran disponibles fins  "a principis de setembre " , afirma Vernooij Segons l'últim informe del govern holandès , ja s'han identificat un total de 127 víctimes , de les 298 que viatjaven a bord de l'avió .

L'executiu adverteix , però, que el procés , que es porta a terme principalment a la base militar de Hilversum ( nord d'Holanda ) , pot trigar mesos a completar-se.

De moment , només se sap amb seguretat que 196 dels passatgers de l' MH17 eren holandesos , encara que alguns tenien doble nacionalitat , i es creu que les altres víctimes procedien de Malàisia , Austràlia , Indonèsia , el Regne Unit , Sud-àfrica , Alemanya , Bèlgica , Filipines , Canadà i Nova Zelanda .

La missió de recerca i repatriació de restes de l'avió va ser suspesa de manera temporal el passat 6 d'agost, encara que dos equips d'experts van romandre a Kíev i Khàrkiv  per assegurar-se que els objectes que la població local trobi arribin a Holanda .

El cap de la lluita antiterrorista d'aquest país , Dick Schoof , va assegurar , però, que es considera que la major part de les pertinences de les víctimes i les restes humanes ja han estat enviades a Holanda .

Per la seva banda, els separatistes pro-russos van assegurar que ja han lliurat a les autoritats ucraïneses les restes mortals i les  pertinences de totes les víctimes del vol MH17 .