Internacional 01/07/2014

El Tribunal d'Estrasburg veu "legítima" la prohibició del vel integral a França

Diu que la llei francesa de 2010 no viola cap article de la Convenció dels Drets Humans

Ara
1 min

EstrasburgEl Tribunal Europeu dels Drets Humans ha ratificat aquest dimarts la llei francesa d'octubre de 2010 (i que va entrar en vigor l'abril de 2011) que va prohibir l'ús del vel integral als espais públics, és a dir, aquell que com el niqab i el burca cobreixen tota la cara.

La sentència de l'alt tribunal d'Estrasburg conclou que aquesta prohibició no és contrària a cap article de la Convenció Europea dels Drets Humans, ni al dret a la llibertat de pensament, consciència i religió, ni al del respecte a la vida privada i familiar ni tampoc viola els drets de discriminació.

L'alt tribunal europeu dóna per bo l'argument del govern francès en aprovar la prohibició per "preservar les condicions de 'viure plegats'", remarcant que es tracta d'un "objectiu legítim".

La sentència responia a una demanda elevada al tribunal per una ciutadana francesa que es queixava de no poder portar niqab ni burca a l'espai públic des de 2011. La llei francesa prohibeix qualsevol vestimenta que cobreixi o "dissimuli" la cara, per raons també de seguretat.

stats