Internacional 19/03/2012

Un tribunal neozelandès declara nul·la l'apropiació dels béns de Megaupload

El comissionat de la Policia neozelandesa, Peter Marshall, ha admès que l'ordre per comissar els béns de Kim Schmitz va ser "prematura", "incorrecta" i que es va aplicar sense donar-li l'oportunitat de preparar la seva defensa

Efe
2 min

SidneyL'Alt Tribunal de Nova Zelanda ha declarat "nul·la" la confiscació dels béns del fundador de Megaupload, Kim Schmitz, requerida pels EUA per suposada pirateria informàtica, a causa d'una ordre policial "prematura" i "incorrecta", segons han confirmat aquest dilluns fonts judicials en un escrit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El comissionat de la Policia neozelandesa, Peter Marshall, ha admès que l'ordre ha estat "prematura" i que ha presentat l'"ordre incorrecta" per comissar els béns de l'informàtic alemany sense avís, sense donar-li l'oportunitat per preparar la seva defensa, segons l'escrit.

"L'ordre d'aquest Tribunal del 18 de gener de 2012 per al registre de l'ordre de restricció estrangera és nul·la i invàlida i no té efectes legals", resa la sentència de la jutge Judith Potter emès el divendres passat.

La decisió obre la possibilitat a que Dotcom, pseudònim de Kim Dotcom, que està en llibertat condicional a l'espera del seu procés d'extradició als Estats Units, pugui recuperar els béns confiscats i accedir als comptes que han estat congelats.

Dotcom i tres directius de Megaupload van ser detinguts el 20 de gener als afores d'Auckland com a part d'un operatiu internacional contra la pirateria informàtica emprès pels Estats Units, que també va implicar el tancament del portal, la confiscació dels seus béns i detencions a Europa.

Esmenar l'error

La jutge Potter indica que el comissionat ha volgut esmenar el seu error atès que ja va sol·licitar el mes passat l'ordre de restricció correcta i, en aquest tràmit, ha inclòs tots els béns que li han estat decomissats a Dotcom.

Estats Units vol jutjar set executius de Megaupload, entre els quals hi ha Dotcom i tres altres directius detinguts a Nova Zelanda, de diversos delictes per pirateria informàtica, crim organitzat i blanqueig de diners.

Les autoritats de Washington acusen el portal de descàrregues de danys a la propietat intel·lectual superiors a 500 milions de dòlars (379 milions d'euros) i d'haver aconseguit de manera il·lícita ingressos de més de 175 milions de dòlars (133 milions d'euros).

stats