Internacional 07/03/2018

Troben el missatge dins d'una ampolla més antic del món a Austràlia

La troballa va ser llançada al mar el 1886 des d'un vaixell alemany per estudiar els corrents oceànics

Efe
1 min
Web de documentació de la família Illman

SidneyUna família australiana va trobar en una platja al sud-est d'Austràlia un missatge dins d'una ampolla de ginebra que va ser llançada al mar el 12 de juny del 1886 des del vaixell alemany 'Paula', segons han informat els mitjans locals. La nota embotellada és la més antiga que es coneix, per davant d'una altra, de fa 108 anys, segons la cadena australiana ABC.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tonya Illman va divisar una ampolla vella i va trobar-hi a dins un paper enrotllat i lligat amb una cinta amb un missatge escrit en alemany que indicava que el 12 de juny del 1886 va ser llançat per la borda del 'Paula' quan navegaven a uns 950 quilòmetres de la costa sud-occidental d'Austràlia.

El registre del llibre de navegació confirma l'antiguitat del missatge

La família, que ha documentat la troballa en una web, va contactar amb el Museu d'Austràlia Occidental i l'arqueòleg marítim Ross Anderson va descobrir que era una ampolla de ginebra holandesa del segle XIX. Anderson es va posar en contacte amb companys alemanys i holandesos que van comparar el manuscrit amb el registre del llibre de navegació del 'Paula'. "Increïblement hi havia una entrada del 12 de juny del 1886 en què el capità registrava que s'havia llançat al mar una ampolla", ha explicat, i ha precisat que "la data i les coordenades corresponien exactament a la informació del missatge".

L'Observatori Naval Alemany va fer un experiment per entendre els corrents oceànics llançant al mar milers d'ampolles amb missatges entre el 1864 i el 1933. El capità hi registrava la data, les coordenades i els detalls de la ruta, i al revers, demanava que es retornés la nota a l'Observatori.

stats