Internacional 17/04/2017

Trump ataca els "falsos" mitjans per reivindicar la seva política exterior

El president nord-americà torna a utilitzar Twitter per retreure els "errors" d'Obama

Ara
2 min
Trump celebra la Pasqua amb un conill gegant, a la Casa Blanca.

BarcelonaEl president nord-americà, Donald Trump, ha atacat aquest dilluns a Twitter els "mitjans falsos" i ha reivindicat la seva política exterior enfront de la del seu predecessor, el demòcrata Barack Obama.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Els mitjans falsos (no els mitjans reals) han empitjorat des de les eleccions. Totes les històries estan esbiaixades. Hem d'enfrontar-los a la veritat", ha assegurat Trump a la seva xarxa social preferida, a través de la qual ha fet anuncis, crítiques i retrets cap als seus adversaris.

En un altre dels seus missatges matinals, Trump ha citat el programa de televisió conservador Fox & Friends perquè és "totalment veritat" el que diuen: que els primers 90 dies de la seva presidència "han tret a la llum els errors totals dels últims 8 anys en política exterior".

Trump, que ha passat un altre cap de setmana al seu complex turístic de Florida, està rebent suports per les seves decisions de bombardejar Síria i de llançar la bomba més potent de l'arsenal nord-americà sobre una xarxa de túnels de l'Estat Islàmic (EI) a l'Afganistan.

Trump baixa les escales de l'avió presidencial seguit del seu fill petit i la seva dona, Melania.

Fa dues setmanes Trump va decidir respondre a l'ús d'armes químiques a Síria, que Washington atribueix al règim de Baixar al-Assad, amb el llançament de míssils contra una base àrea siriana, acció que va merèixer el suport de legisladors republicans i demòcrates.

La imprevisible doctrina Trump

La setmana passada el Pentàgon va decidir llançar la bomba no nuclear nord-americana més potent contra jihadistes de l'EI en una remota regió muntanyosa de l'est de l'Afganistan, en el que va ser considerat pel govern de Trump com una mostra de força i un missatge a altres adversaris, com ara Corea del Nord.

Així mateix, el vicepresident nord-americà, Mike Pence, ha dit avui a Corea del Sud que s'ha acabat l'anomenada "paciència estratègica" amb Corea del Nord, adoptada per Obama com a mitjà per persuadir el règim de Pyongyang que torni a la taula de negociacions sobre el seu programa nuclear.

stats