Internacional 31/07/2015

Tsipras aconsegueix el suport del seu partit per negociar el rescat

El líder de Syriza ha aconseguit endarrerir fins després de les converses amb els creditors la celebració d'un congrés per definir el futur de la formació

Efe
1 min
Tsipras a l'entrada a la reunió amb els socis de l'euro. REUTERS

AtenesEl primer ministre grec, Alexis Tsipras, va aconseguir ahir a la nit el suport de Syriza per seguir negociant el tercer rescat i deixar per al setembre la celebració d'un congrés extraordinari en què es defineixi l'estratègia del partit a curt i mitjà termini.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Comitè Central va aprovar per àmplia majoria la proposta de Tsipras i va deixar en minoria els que van demanar la celebració immediata d'un congrés per decidir si s'autoritza el govern a seguir negociant.

En la seva intervenció, Tsipras va instar els militants a aclarir quina ha de ser ara l'estratègia del partit en vista de les condicions actuals, davant la pèrdua de la majoria parlamentària i la permanència en el grup de diputats rebels, que no donen suport al Govern però es neguen a marxar.

L'"absurditat" de les dues faccions

Tsipras va qualificar d'"absurda" l'existència de dues faccions en el mateix grup parlamentari i va declarar que no hi ha esquerres a mitges. "No hi ha menys i més esquerres, menys i més revolucionaris", va sentenciar el primer ministre.

En un to desafiant, Tsipras va advocar per celebrar un congrés extraordinari basat en la nova composició de les bases i no amb els delegats permanents, elegits en el congrés fundacional el 2013.

En la trobada, convocada després que una trentena de diputats donessin l'esquena al Govern en l'aprovació de dos paquets de mesures imposats pels socis de l'eurozona com a condició per negociar el tercer programa de rescat, Tsipras va tornar a defensar la línia que no hi havia alternativa possible a una negociació de la qual ha dit que se sent orgullós.

stats