Internacional 14/04/2015

Revifen els combats a l'est d'Ucraïna malgrat l'alto el foc

Les forces governamentals i els rebels prorussos s'acusen mútuament de trencar els acords de Minsk

Efe
1 min
Membres de l'OSCE supervisen l'acord de pau a Donetsk

KíevEls combats entre els rebels prorussos i l'exèrcit ucraïnès revifen al front del Donbass. En les últimes 24 hores sis soldats ucraïnesos han mort i dotze han resultat ferits a l'est d'Ucraïna, segons ha informat aquest dimarts el portaveu del comandament militar de Kíev, Andréi Lisenko. És el nombre més elevat de baixes que pateixen les forces governamentals des de la batalla per Debàltseve, a meitats de febrer.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Les provocacions armades continuen pràcticament a tot el front", ha assegurat Lisenko, que ha denunciat 26 atacs dels rebels prorussos a la línia de separació de forces durant la tarda de dilluns. Per la seva banda, els separatistes de Donetsk també han acusat Kíev de trencar l'alto el foc en més de 60 ocasions en les últimes 24 hores, i d'haver causat un mort i cinc ferits, segons segons un comunicat dels rebels. A més, un periodista del canal de televisió rus Zvezdá, Andréi Lúnev, ha resultat ferit de gravetat per l'explosió d'una mina trampa a prop de la localitat de Xirókine, al sud de la regió de Donetsk.

Representants d'Ucraïna, dels separatistes prorussos i mediadors de l'OSCE tenen previst celebrar aquest dimarts una videoconferència per analitzar el compliment del pla de pau acordat a Minsk el febrer d'aquest any.

stats