Internacional 11/10/2012

Ucraïna entrena dofins perquè detectin i ataquin enemics

Aquests animals són entrenats per saber detectar tant armament militar com nedadors armats

Ara
1 min

BarcelonaLa marina ucraïnesa ha tornat a posar en marxa una formació especial per als dofins en tasques militars perquè sàpiguen atacar nedadors enemics i detectar mines, segons ha informat aquest dijous Ria Novosti: "Estem entrenant deu dofins perquè puguin detectar coses al fons del mar", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El 1973, l'armada soviètica ja entrenava dofins a Sevastpool per trobar material militar com per exemple mines o fins i tot submarinistes que preteneguessin atacar amb explosius al cap per sorprendre l'enemic. Després de la desintegració de la URSS i la divisió de la Flota del Mar Negre, la secció d'entrenament de dofins va ser delegada a l'armada ucraïnesa. Aquests dofins, però, fins fa poc estaven destinats a treballar amb nens discapacitats.

Els "dofins assassins" estaran entrenats per atacar nedadors de combat, enemics i fins i tot nedadors armats amb ganivets o pistoles, ha dit aquesta font. "Ara estem planejant exercicis d'entrenament contra nedadors i perquè també puguin defensar vaixells". Les tasques d'aquests animals també inclouran patrulles sota l'aigua. Aquesta nova "arma" ja ha s'ha provat tant dins d'un aquari com fora i els resultats s'han qualificat d'"èxit".

La base ucraïnesa de dofins no és pas única, també n'hi ha una a San Diego, Califòrnia. No hi ha informació, però, de si l'armada russa té una unitat similar.

stats