Internacional 07/04/2014

Els manifestants pro russos proclamen la independència de Donetsk, a l'est d'Ucraïna

S'han atrinxerat a la seu del govern regional. Exigeixen un referèndum l'11 de maig

Agències
1 min
Activistes prorussos davant del govern de Donetsk. REUTERS

KíevEls manifestants pro russos atrinxerats des de diumenge a la seu del govern de la regió ucraïnesa de Donetsk, a l'est del país, han proclamat aquest dilluns la independència d'aquesta zona russòfona i han convocat la celebració d'un referèndum d'adhesió a Rússia per al pròxim 11 de maig.

Després d'anunciar la creació de l'anomenada República Popular de Donetsk, els manifestants han sol·licitat ajuda a Moscou "per resistir davant la Junta de Kíev".

Els activistes pro russos també s'han fet amb el control de dos bases militars i policials ucraïneses a les ciutat de Donetsk i Luhansk, segons fonts oficials d'Ucraïna.

Ja el 26 de març, en un article a l'ARA, el polític alemany Joschka Fiscker alertava del pla del president Vladímir Putin per desestabilitzar Ucraïna. "Crimea tan sols era el primer objectiu; després seguirà amb la part oriental d’Ucraïna i la desestabilització constant del país sencer", escrivia. Els últims moviments a Donetsk confirmarien aquesta teoria, a l'espera d'una resposta de Moscou de la regió russòfona.

stats