Internacional 01/05/2015

La UE alerta que encara hi ha 1.000 europeus desapareguts al Nepal

García-Margallo xifra en 59 els espanyols que continuen sense ser localitzats al Nepal

Efe
1 min

KàtmanduLa Unió Europea (UE) ha afirmat aquest divendres que 12 ciutadans europeus han mort i 1.000 continuen sense haver estat localitzats al Nepal en el devastador terratrèmol que fa sis dies va colpejar el país de l'Himàlaia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Desconeixem la seva situació. Podrien trobar-se bé", ha dit en una roda de premsa a Kàtmandu l'ambaixadora de la UE al Nepal, Rensje Teerink, sobre els europeus sense localitzar, dels quals no ha detallat les nacionalitats.

Teerink ha indicat que la majoria dels ciutadans europeus sense localitzar són turistes que es trobaven a les muntanyes de Langtang, un parc natural molt popular entre els senderistes, que va resultar molt afectat pel sisme.

Una altra zona on es troben els desapareguts és Lukla, coneguda com la "porta de l'Everest".

59 espanyols sense localitzar

El ministre espanyol d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, ha informat aquest divendres que 59 espanyols continuen sense ser localitzats al Nepal, nou d'ells en una zona "greument afectada".

Aquesta tarda es traslladarà al Nepal en un vol comercial un equip de la Guàrdia Civil espanyola amb cinc agents que tenen com a objectiu viatjar a les zones muntanyoses per mirar de localitzar els espanyols encara desapareguts.

Al Nepal, l'últim recompte oficial de morts pel sisme supera els 6.200 i el de ferits arriba gairebé als 14.000, tot i que es calcula que aquestes dades estan lluny del total de víctimes, ja que el país té zones molt inaccessibles.

stats