Internacional 06/03/2015

Varufakis vol reclutar aturats per fer de delators fiscals

El govern grec presenta el seu pla de lluita contra el frau

Ara
1 min
VARUFAKIS PREN LA MIDA A EUROPA El ministre de Finances grec, Iannis Varufakis, va explicar ahir que el seu govern estava disposat a esperar sis mesos per aplicar les mesures progressistes del programa de Syriza, a canvi que la Unió Europea no els obligués a seguir un programa “recessionista”, com rebaixar les pensions més baixes o apujar l’IVA.

BarcelonaSyriza busca delators fiscals. Aquesta és una sorprenent proposta que el ministre de Finances, Ianis Varufakis, ha enviat als seus socis de l'eurozona en un paquet de mesures per combatre el frau fiscal. El govern grec vol contractar "un gran nombre d'inspectors no professionals" per detectar casos d'evasió d'impostos. La idea és que gent corrent, com "estudiants, mestresses de casa i fins i tot turistes", es facin passar per clients i gravin en vídeo o àudio converses dels comensals que serveixin com a prova inculpatòria per a les autoritats fiscals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La llista de reformes de Varufakis, filtrada per fonts governamentals, consta de set punts i inclou també l'objectiu d'un sostre de despesa al pressupost anual. Les reformes també preveuen la introducció d'un reglament de llicències per als jocs d'atzar electrònics.

stats