Internacional 28/02/2014

Un vicepresident polonès del Parlament Europeu, denunciat a Alemanya per titllar de 'nazis' dos policies

L'incident es va produir a l'aeroport de Frankfurt i el diari 'Bild' assegura que anava begut. Ell s'excusa assegurant que el van tractar malament i que va recordar el terror de la Polònia ocupada pel règim de Hitler

Efe
1 min

BerlínEl vicepresident del Parlament Europeu Jacek Protasiewicz, de nacionalitat polonesa, va ser retingut temporalment a l'aeroport internacional de Frankfurt després d'insultar dos agents duaners cridant-los "nazis" i proferir crits de "Heil Hitler!".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El polític polonès, de 46 anys, ha estat denunciat per insults a la policia, segons fonts de les forces de seguretat alemanyes.

Els fets van passar dimarts, quan el conservador Protasiewicz, membre del grup popular al Parlament Europeu, anava considerablement begut i amb prou feines podia sostenir-se en peu, segons la declaració d'un testimoni presencial recollida pel diari alemany 'Bild'.

Després de l'incident, el polític va ser retingut a les dependències policials de l'aeroport i posat en llibertat després de ser identificat.

Ell mateix va explicar posteriorment a un mitjà del seu país que s'havia sentit maltractat per la policia alemanya i que per això havia reaccionat recordant el terror del règim nazi a la Polònia ocupada.

stats