Internacional 02/03/2015

El vicepresident de Sierra Leone s'autoimposa la quarantena per Ebola

Un dels seus guardaespatlles va morir pel virus, que ha matat 8.600 persones en 15 mesos

Ara
1 min
La presidenta de Libèria, Ellen Johnson Sirleaf, i la directora de l'FMI, Christine Lagarde, se saluden amb el colze, tal i com s'aconsella per evitar el contagi de l'Ebola. STEPHEN JAFFE / REUTERS

BarcelonaEl vicepresident de Sierra Leone, Alhaji Samsumana, s'ha autoimposat la quarantena després que un dels seus guardaespatlles morís d'Ebola. Així, el segon del govern estarà 21 dies reclòs per assegurar-se que està lliure de la malaltia, ha informat el diari 'Sierra Leone Times'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president de Sierra Leone, Ernest Bai Koroma, va aixecar el 23 de gener les mesures de quarantena en els districtes on havien estat imposades per aturar l'Ebola al país que més casos ha registrat, amb 10.340 contagis i 3.100 morts.

Les autoritats esperen que cap a finals de març, com a màxim, es puguin reobrir les escoles sense perill de més contagis.

Més de 3.100 persones han mort a Sierra Leone a causa de l'epidèmia de Ebola, que des de l'inici del brot el desembre del 2013 s'ha cobrat unes 8.600 vides després contagiar més 21.600 persones principalment a l'Àfrica occidental, segons les últimes dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

stats