Internacional 24/12/2018

El volcà Etna entra en erupció

El trànsit aeri de l'aeroport de Catània resulta afectat pel fum negre que surt del cràter

Agències
1 min
El volcà Etna, a Sicília, aquest dilluns.

RomaEl volcà Etna, situat a l'illa italiana de Sicília i el més alt i actiu d'Europa, ha entrat en erupció aquest dilluns. S'hi han registrat diverses explosions i una espessa columna de fum negre ha començat a sortir d'un dels seus cràters, fins al punt que el trànsit aeri de l'aeroport de Catània n'ha resultat afectat.

També s'hi han produït fins a 130 tremolors de terra, tot i que d'escassa intensitat. La més important ha sigut d'una magnitud 4 en l'escala de Richter, segons l'Institut Nacional de Vulcanologia de Catània.

L'aeroport de Catània ha suspès tots els seus vols fins a les dues de la tarda, i després ha reobert però de manera parcial: només hi aterren quatre vols cada hora. La unitat de crisi de l'aeroport ha sigut convocada per facilitar informació als passatgers i a les companyies aèries.

De moment no surt lava del volcà, que des de fa temps està sotmès a una vigilància constant. L'Etna ha causat al llarg de la història importants episodis de destrucció. Per exemple, l'any 1699 una erupció va arrasar gairebé totalment la ciutat de Catània.

stats