Internacional 11/02/2014

La Xina amenaça Espanya per l'ordre de detenció a l'expresident Jiang Zemin

Pequín considera que l'ordre internacional de detenció emesa per l'Audiència Nacional contra quatre alts càrrecs xinesos per delictes de genocidi és una "decisió errònia". El Congrés debat aquest dimarts limitar la justícia universal

Efe
1 min
L'expresident xinès Jiang Zemin. REUTERS

PequínLa Xina creu que l'ordre internacional de detenció emesa per l'Audiència Nacional dilluns contra l'expresident xinès Jiang Zemin i quatre alts càrrecs més per delictes de genocidi al Tibet és una "decisió errònia". Per això ha amenaçat Madrid que la gestió del cas tindrà efectes en la relació bilateral.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El portaveu del ministeri d'Exteriors xinès, Hua Chunying, ha expressat la "molèstia" i el "rebuig" de Pequín a la decisió judicial i ha confiat en la "saviesa i l'habilitat" del govern espanyol per tractar assumptes com aquest.

La reacció de Hua arriba un dia després que el jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno emetés les ordres de recerca i captura dels cinc sospitosos i coincideix amb el debat aquest dimarts al Congrés d'una proposició de llei presentada pel Partit Popular per reformar el conegut com a principi de la justícia universal. Aquest principi permet a la justícia espanyola investigar delictes comesos fora del territori estatal, com la repressió al Tibet.

stats