Xina
Internacional 30/08/2021

La Xina prohibeix als menors jugar en línia més de tres hores per setmana

Les autoritats volen impedir que els infants s'entreguin al que qualifiquen de "droga electrònica"

Mar Sala
2 min
Viatja sense moure’t del sofà

BarcelonaEls xinesos de menys de 18 anys no podran a jugar a videojocs en línia durant més de tres hores per setmana. Aquesta és l’última restricció -i la més dura- que el govern de Xi Jinping ha aprovat en relació amb la indústria dels videojocs, que qualifica d’"opi espiritual" i de "droga electrònica" i contra la qual fa temps que manté una batalla oberta. La mesura entrarà en vigor aquest dimecres, 1 de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'Administració Nacional de Premsa i Publicacions, l’òrgan regulador del sector de la premsa i els continguts digitals, ha especificat en un comunicat que les companyies proveïdores de videojocs en línia només podran permetre l'accés als menors entre les 20 h i les 21 h els divendres, dissabtes i diumenges i, addicionalment, també els dies festius d'àmbit estatal. Una decisió que restringeix molt més l’accés que s’havia establert el 2019 i que permetia als menors jugar en línia durant una hora i mitja els dies feiners i durant tres hores els festius.

Segons la institució, l'objectiu és "protegir de manera efectiva la salut mental i física" i el "creixement sa" dels menors, i per aconseguir-ho demana la participació "activa" de famílies, escoles i altres actors socials. Per assegurar el compliment de la nova normativa, s'estableix l'obligació d'impedir qualsevol accés als usuaris que no tinguin activats sistemes que permetin verificar que s'han registrat amb la seva identitat real, i s'augmentarà el nombre d'inspeccions a les empreses de jocs.

Batalla contra els videojocs

La principal empresa de videojocs del món -i una de les que més usuaris té a internet-, la xinesa Tencent, va anunciar al juliol que implantaria un sistema de reconeixement facial per evitar que els menors juguessin entre les 22 h i les 8 h. Una mesura polèmica que es va veure forçada a dur a terme després que el govern xinès provoqués una caiguda de les seves accions del 25% -Tencent va tancar el juliol amb un 15% menys de valor borsari- amb la publicació d’un article que denunciava el greu impacte dels videojocs sobre els adolescents i el risc d'addicció que se'n pot derivar.  

A principis d'agost, el mitjà estatal Economic Information Daily va assegurar que molts joves s'havien tornat addictes a aquest tipus de jocs, als quals en alguns casos dedicaven fins a vuit hores al dia, i va demanar mesures més severes a la indústria del videojoc. "No es pot permetre que cap indústria, cap esport, es desenvolupi d'una manera que destrueixi una generació", va assegurar la publicació.

En les últimes setmanes, Pequín ha posat en marxa una campanya oficial que apunta cap a alguns dels principals grups tecnològics del país: a banda de considerar-los una amenaça potencial per a la seguretat de les dades i l'estabilitat financera de la Xina, també els assenyala com un perillós destorb per al desenvolupament cognitiu i l'educació dels infants.

stats