La cúpula dels Mossos troba a faltar suport institucional

Els màxims comandaments del cos es reuneixen per valorar el dispositiu

Pau Esparch
2 min
El comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, en la celebració d'aquest any del Dia de les Esquadres

BarcelonaEls màxims comandaments dels Mossos d'Esquadra s'han reunit aquest migdia al complex central d'Egara per valorar el dispositiu de la setmana passada per les mobilitzacions per la sentència del Procés. En la trobada, segons fonts coneixedores, la cúpula policial ha coincidit a apuntar que el cos s'havia sentit sol i amb poc suport institucional, malgrat destacar la defensa que havia fet el departament d'Interior. De fet, els comandaments d'arreu del territori han explicat que, tot i que havien rebut diverses mostres d'agraïment, en poques ocasions s'havia expressat públicament.

La trobada s'ha produït el mateix dia que l'ARA havia publicat que el Govern havia frenat l'intent del president de la Generalitat, Quim Torra, d'apartar el conseller d'Interior, Miquel Buch, en ple dispositiu policial. Aquesta mateixa setmana, Torra ha demanat "depurar responsabilitats" als Mossos i ha proposat una comissió d'investigació al Parlament després que Buch hagi tornat a fer costat al cos. En la reunió a Egara, els comandaments de la policia han fet autocrítica i han reconegut que hi ha algunes imatges de la setmana passada que no els han agradat. Tot i això, han rebutjat intervenir d'urgència i han apostat per seguir els procediments interns habituals.

La cúpula dels Mossos també ha apuntat que el dispositiu dels últims dies ha reforçat les relacions amb la judicatura i altres cossos de seguretat. La trobada s'ha fet l'endemà que el comissari en cap de la policia catalana, Eduard Sallent, enviés una carta a tots els agents en què va defensar que les actuacions s'havien fet "amb la professionalitat de sempre". La missiva va ser ben rebuda entre la plantilla després de les declaracions de Torra.

stats