Microsites  /  Judici al Procés 07/03/2019

Montserrat del Toro denuncia la publicació de fotos seves a les xarxes

La Fiscalia Superior de Catalunya havia demanat als Mossos investigar la difusió de les imatges, tot i que les diligències s'han arxivat davant l'acció de la secretària judicial

P.e.
2 min
El president del tribunal del Procés, Manuel Marchena, és l’únic dels set magistrats del jurat que ha pres la paraula durant el judici.

BarcelonaLa secretària judicial del jutjat número 13 de Barcelona, Montserrat del Toro, ha denunciat aquest dijous al jutjat de guàrdia de Barcelona la publicació de fotos seves a les xarxes socials, després que declarés aquest dimecres com a testimoni en el judici al Procés sense que es mostrés la seva imatge en la retransmissió televisiva. L'acció de Del Toro ha provocat que la Fiscalia Superior de Catalunya, que havia demanat als Mossos d'Esquadra investigar la difusió de les fotos de la secretària judicial, hagi arxivat les seves diligències. El jutjat d'instrucció 16 de Barcelona, que està de guàrdia, després de rebre la denúncia de Del Toro ha obert diligències prèvies, que ha traslladat als Mossos perquè investiguin els fets.

El fiscal superior Francisco Bañeres havia reclamat aquest matí als Mossos que identifiquessin els autors materials que han difós les imatges i que els interroguessin com a investigats. Segons el ministeri públic, les fotos que s'han publicat les últimes hores van acompanyades de missatges "que inciten expressament a l'exercici de la violència física" en contra de Del Toro. Tot i això, després de saber que la secretària judicial ha presentat la denúncia al jutjat de guàrdia, la Fiscalia Superior ha deixat sense efecte la seva petició.

Bañeres havia explicat que diversos mitjans de comunicació s'havien fet ressò aquest dijous de la difusió a les xarxes de fotos de Del Toro acompanyades "de diverses indicacions que poden facilitar la seva localització", els textos mencionats anteriorment i altres missatges "de naturalesa clarament ofensiva i vexatòria". "Els missatges, a més d'incompatibles amb els mínims estàndards de convivència exigibles en una societat pretesament democràtica, constitueixen una execrable reacció en relació a l'actuació de Del Toro en el procediment judicial", havia valorat el fiscal superior.

Per això, Bañeres havia avançat que els continguts podien implicar un delicte prvingut d'obstrucció a la justícia, un de descobriment i revelació de secrets, i un d'injúries amb publicitat a un funcionari públic.

stats