Els observadors internacionals denuncien que alguns dels policies que declaren tenen "un passat policial fosc", amb tortures i maltractaments

ITW critica que Marchena permeti que els testimonis dels agents s'allarguin però talli les defenses

Acn
1 min
Els presos polítics, durant el judici al Procés

BarcelonaInternational Trial Watch ha denunciat aquest dimarts que alguns dels comandaments que declaren al judici de l'1-O al Tribunal Suprem tenen "un passat policial fosc sobre el qual planen casos de tortures, maltractaments, mort de detinguts o justificació de les actuacions anteriors". El relat d'aquest tipus de testimonis és el que després marca, segons els observadors, l'explicació de policies i guàrdies civils, que acaba sent "pràcticament idèntica" tot i la prohibició de la contaminació entre testimonis. Es tracta de "cadenes de declaracions que poden haver estat contaminades en origen per funcionaris implicats en fets ben ombrívols", conclou ITW.

Pel que fa a l'actuació de Marchena, ITW constata que es reafirma la tendència del jutge a afavorir que els testimonis acusatoris s'allarguin, i en canvi "limita les intervencions de les defenses quan pretenen fer entrar els testimonis en contradicció amb el que han declarat". Els observadors internacionals també continuen veient "preocupant" que les parts no puguin conèixer el calendari complet del judici i l'ordre dels testimonis, cosa que "entorpeix la preparació dels interrogatoris i debilita l'exercici del dret de defensa".

stats