MITJANS
Mèdia 25/06/2019

8TV ho prova (tímidament) de nou

El canal de Godó repesca ficcions de TV3 i cinema amb la voluntat de sortir de la irrellevància

i
àlex Gutiérrez
2 min
Teresina S.A.és una de les sèries del paquet que la televisió ha comprat a la CCMA.

BarcelonaQuan el Grupo Godó va decidir que ja no volia perdre més diners amb 8TV, va deixar el canal en els ossos. Sense estrelles ni programes rellevants en directe, el share de la principal televisió privada en català es va anar desplomant, fins al 0,5%. Ara la direcció del canal ha decidit intentar remuntar aquest mínim històric amb un sacseig a la graella.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les eines per fer-ho són sèries i pel·lícules. Així, s’ha signat un acord de compra de continguts a TV3 que inclou alguns dels títols clàssics produïts per la pública. Així, els dimarts s’han convertit en el dia de la comèdia a 8TV. De moment, ja s’han començat a reposar dos clàssics de finals dels 80 i principis dels 90: Teresina S.A. i Tres estrelles. Més endavant arribarà el torn de Porca misèria i Majoria absoluta. Els dimecres, en canvi, és el moment de les ficcions més seguides els últims anys, sovint en clau més dramàtica. Merlí, Nit i dia o Cites són alguns dels títols que cauen en aquest racó de la graella. L’oferta provinent de TV3 es completa amb Kubala, Moreno i Manchón, per a les nits de diumenge, seguint la tradició del canal de dedicar l’últim dia de la setmana al gènere de detectius.

Pel que fa al cinema, els dilluns s’ofereixen films d’estrena en obert. En aquest cas, l’acord és amb A Contracorriente, que ha venut l’emissió de pel·lícules europees com Madame Marguerite o La profesora de historia. Els divendres, en canvi, la pantalla mira cap als clàssics, en el sentit estricte del terme o clàssics moderns: La dolce vita, Regreso a Howards End o Soñadores.

Segons ha explicat a l’ARA Jaume Peral, director de 8TV, RAC1 i RAC105, “8TV gira cap a una graella que aposta per les millors produccions de la indústria catalana” i ressalta que la nova programació “parla en català en més d’un 80%”.

Resultats encara discrets

Des que es va posar en marxa la nova graella, el dimarts 11 de juny, s’han produït alguns moviments tímids en un termòmetre d’audiència que semblava clavat a la zona glacial. Teresina S.A. està anotant entre un 0,8% i un 1,3% i Tres estrelles va arribar a un 1,7%. La reposició de Ventdelplà que s’ofereix cada dia, a mitja tarda, està punxant, en canvi: té una quota mitjana d’un 0,3%.

El cinema està donant millors resultats. El gendarme en Nueva York i El abuelo que saltó por la ventana y se largó van aconseguir, amb un 2,4% i un 2,6%, colar-se en el rànquing de les deu emissions més vistes del canal en el que portem d’any. Però aquests hits concrets no tenen, si més no de moment, prou força per apujar la dada global setmanal, que encara oscil·la entre un 0,5% i un 0,6%, tal com ha fet la resta de l’any (menys en dues ocasions, en què va baixar a un 0,4%).

stats