Publicitat
Publicitat

TV3 AL PAÍS VALENCIÀ

Acció Cultural demana ajuda

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha engegat una campanya popular per fer front als 800.000 euros de multa a què s'enfronta per haver permès l'emissió de TV3 en territori valencià. L'organització ofereix diverses vies per fer els donatius, tal com informa la web www.acpv.cat .

A més, l'entitat ha subministrat l'article que acompanya aquesta peça i que avui reproduïm de manera conjunta un grup de mitjans impresos i digitals del país. En aquest escrit s'explica com la situació a què s'ha arribat és conseqüència d'una persecució política i econòmica del govern de Camps.

Una multa contra tots: en solidaritat amb Acció Cultural

El 17 de febrer Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es va veure obligada a cessar les emissions de TV3 al País Valencià després de 26 anys. Durant aquest temps, TV3 havia esdevingut una oferta televisiva normalitzada al País Valencià, on s'ha distingit per la seua qualitat i pel fet de ser una de les poques ofertes audiovisuals en català.

Malgrat això, el president Francisco Camps va decidir, ara fa quatre anys, obrir una sèrie d'expedients administratius contra l'entitat responsable d'aquestes emissions, Acció Cultural, cosa que s'ha traduït en una llarga persecució política i econòmica. El mes d'octubre passat, l'entitat ja va haver de pagar 126.943,90 euros per satisfer una primera multa, i ara s'enfronta a dues multes més que sumen vora 800.000 euros (dels quals ja n'ha pagat 130.000), una quantitat absolutament desproporcionada per a una associació cultural sense ànim de lucre que pot posar en perill la seva continuïtat.

Durant aquests quatre anys, Acció Cultural ha fet patent l'amplíssim suport a TV3 al País Valencià fins a arribar a l'èxit de la manifestació del 16 d'abril a València. En aquest sentit, també cal recordar les 651.650 signatures recollides per la iniciativa legislativa popular (ILP) Televisió sense Fronteres per legalitzar la recepció de totes les televisions en català en el conjunt del domini lingüístic, i que ara podria entrar a tràmit parlamentari al Congrés espanyol.

Tant el projecte de llei impulsat per la ILP com el recurs que Acció Cultural ha presentat davant el Tribunal Suprem poden acabar donant la raó a l'entitat en aquest conflicte artificial; però, de moment, Acció Cultural ha de pagar les multes que encara té pendents si no vol patir l'embargament dels seus comptes corrents i béns mobles i immobles. Davant aquesta greu situació, el nostre deure és col·laborar a fer front col·lectivament a una multa que, en realitat, és contra tots els que creiem en la pluralitat informativa i la llibertat d'expressió. Per això, avui, diferents mitjans publiquem aquesta crida pública perquè feu una donació solidària a Acció Cultural (www.acpv.cat): així com junts vam aconseguir les 651.650 signatures per a la ILP, junts hem de reunir els diners necessaris per garantir la continuïtat d'Acció Cultural.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT