Polèmica televisiva
Mèdia 08/01/2013

L'Audiència Nacional vol que Bibiana Ballbè i Jair Domínguez declarin per un delicte contra la Corona

El jutge demana que siguin citats als jutjats de Barcelona i Figueres, respectivament, arran de la polèmica pel capítol de 'Bestiari il·lustrat' protagonitzat per l'escriptor

Efe
2 min

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez ha demanat als jutjats de Barcelona i Figueres que citin a declarar, per un delicte contra la Corona, la presentadora Bibiana Ballbè i l'escriptor Jair Domínguez, que van simular disparar contra el rei Joan Carles I al programa del canal 33 'Bestiari il·lustrat'. El magistrat reclama als deganats de Barcelona i de Girona que dos jutjats de la ciutat comtal –on viu Ballbè– i de Figueres –on té la residència Domínguez– els citin a declarar per exhort, una fórmula de delegació que els estalviarà viatjar expressament fins a Madrid i que permetrà que els prenguin declaració als jutjats més propers al seu domicili. Gómez Bermúdez indica a l'escrit que la presentadora i l'escriptor hauran de presentar-se al jutjat acompanyats d'un advocat, tot i que no detalla si serà en condició de testimonis o d'imputats.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La Fiscalia de l'Audiència Nacional va obrir d'ofici una investigació per esclarir si hi va haver algun tipus de delicte en l'emissió del programa del 9 d'octubre, i va resoldre que podria tractar-se d'un delicte contra la Corona. En aquella emissió, Domínguez simulava disparar contra unes dianes en què hi havia dibuixats el rei, l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i el periodista Salvador Sostres. Domínguez, armat amb una pistola, explicava per quin motiu dispararia contra cadascun d'ells, i a continuació se sentia un tret i es veien les dianes esquitxades amb un líquid de color vermell.

Aquestes imatges van generar una forta polèmica que va comportar la dimissió de la directora del programa, Mai Balaguer, i l'ajornament de l'emissió de la resta d'episodis de la temporada del programa, que ja estaven rodats i que s'han començat a emetre, justament, aquesta setmana.

stats