MÈDIA
Mèdia 16/10/2012

La Fiscalia de l'Audiència Nacional obre diligències pel cas 'Bestiari' per un delicte contra la Corona

Demana als Mossos que elaborin un informe i a TVC que li enviï una còpia de l'últim capítol

Acn
1 min

BarcelonaLa Fiscalia de l'Audiència Nacional ha obert diligències per un suposat delicte contra la Corona a l'últim capítol del programa 'Bestiari il·lustrat', que en una entrevista al guionista Jair Domínguez simulava disparar a una caricatura del rei Joan Carles.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons han confirmat fonts de la Fiscalia General de l'Estat, el fiscal ha demanat als Mossos d'Esquadra que elaborin un informe, i a TVC que li faci arribar una còpia d'aquest últim capítol. TVC va fer dimitir la directora del programa, Mai Balaguer, i ha retirat el programa de la graella fins al 2013.

De moment es tracta només d'una investigació ordenada pel cap de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, Javier Zaragoza, que vol determinar si efectivament els fets que es van emetre per televisió poden ser constitutius d'un delicte contra la Corona.

A l'últim capítol del programa, el guionista Jair Dominguez disparava de forma simulada a una caricatura del monarca, juntament amb dos personatges coneguts més.

L'emissió de les imatges va provocar una polèmica que TVC va solucionar primer apartant de la direcció de 'Bestiari il·lustrat' la seva directora, Mai Balaguer, i després suspenent les emissions dels capítols següents fins al 2013.

El govern de la Generalitat també va censurar les imatges. El portaveu, Francesc Homs, va criticar les seves "al·lusions directes i explícites a la violència" i va aplaudir la "reacció immediata" de la direcció de TVC. La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, també va emplaçar el Consell de l'Audiovisual de Catalunya a fer un informe sobre l'espai.

stats