Publicitat
Publicitat

MOVIMENTS EMPRESARIALS

El grup resultant tindrà set canals i un 25,7% de 'share'

Compte enrere per a la fusió d'Antena 3 i La Sexta

Antena 3 i La Sexta formalitzaran aviat la seva fusió. El grup resultant tindrà set canals i un 25,7% d'audiència. Després de la unió de Telecinco i Cuatro, la concentració de les televisions a l'Estat és un fet.

Tot indica que Antena 3 formalitzarà al llarg del dia l'absorció de La Sexta, després de dos anys d'intenses negociacions. Es preveu que el grup de Planeta comuniqui aviat l'operació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) com a fet rellevant. La Sexta no està obligada a fer-ho, perquè no cotitza en borsa.

El resultat serà un grup televisiu líder en audiència de l'Estat, amb un 25,7% de share al novembre sumant els canals d'Antena 3 -que també inclou Neox, Nitro i Nova- i La Sexta -que té La Sexta 2 i La Sexta 3-. Tot un gegant audiovisual que mesurarà les forces amb Mediaset, que té com a canals de referència Telecinco i Cuatro. Al novembre el grup registrava un 26,4% de share, comptant també amb Factoría de Ficción, La Siete, Boing i Divinity. Un cop s'integrin Antena 3 i La Sexta, la concentració de les televisions a Espanya serà un fet: totes dues companyies controlaran també un 80% del mercat publicitari.

L'operació es presentarà al públic com una fusió, tot i que de facto serà una absorció per part d'Antena 3. La Sexta tindrà entre un 10% i un màxim d'un 15% de les accions i Planeta i Bertelsmann controlaran, en canvi, entre un 90% i un 85%.

La Sexta ha vist reduïda la seva inversió publicitària un 2,6% durant els primers nou mesos de l'any, segons Infoadex, un apunt negatiu que se suma als mals resultats econòmics dels últims anys. En el període 2007-2009, La Sexta va acumular 284 milions d'euros de pèrdues. El grup mexicà Televisa, que posseeix el 40% de la cadena, feia temps que pressionava perquè la televisió passés a l'òrbita d'un altre grup.

Respectar l'autonomia

"Antena 3 no pot cometre l'error de Telecinco, que és pervertir o anar en contra de l'audiència de Cuatro i convertir-la en una Telecinco petita", va advertir el president de Mediapro, Jaume Roures, en una entrevista a l'ARA sobre la fusió de La Sexta. Una de les condicions per part de la cadena era mantenir la independència i un cert control de la programació.

L'experiència de Cuatro sembla que ha acabat per convèncer José Manuel Lara, al capdavant del grup Antena 3 a través de Planeta, perquè així sigui. A la cadena li interessa el perfil d'espectador jove de La Sexta i l'hi respectarà. Lara continuarà presidint el grup resultant i Silvio González, conseller delegat d'Antena 3, serà el primer executiu en un consell d'administració on hi haurà alguna representació de La Sexta, amb José Miguel Contreras al capdavant.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT