TECNOLOGIA

«Compte, el que tens al voltant no són ‘pokémons’»

L’ARA acompanya un grup de joves a jugar al videojoc per Barcelona

L’arribada de Pokémon Go ha sacsejat els espais públics. El videojoc, que des d’ahir es pot descarregar oficialment a Espanya, ha omplert els carrers de jugadors que persegueixen pokémons amb el nas enganxat a la pantalla. Per jugar a l’aplicació és necessari sortir de casa i moure’s. Pokémon Go se sincronitza a través del GPS del mòbil, de manera que, per avançar en el joc, cal accedir físicament a diversos punts de la ciutat. A mesura que cada jugador es desplaça se li apareixen pokémons de diversos tipus que pot caçar.

L’ARA ha acompanyat un grup de jugadors barcelonins que s’han passejat per la capital catalana amb el Pokémon Go en marxa. La seva experiència queda recollida en un vídeo que es pot veure a través de la web i que mostra com funciona el videojoc i quins punts de Barcelona en formen part. “És una manera de jugar totalment diferent. Interactues amb els pokémons mentre et vas movent per la teva ciutat”, explica el jugador Àlex Cabanach.

Al vídeo els participants expliquen que hi ha tres elements bàsics al joc: els pokémons, que apareixen de forma aleatòria per la zona per on transita cada usuari; les pokeparades, que són espais emblemàtics de la ciutat on es poden aconseguir objectes per al videojoc, i els gimnasos, que són punts de trobada dels jugadors on poden entrenar els seus pokémons, combatre amb altres usuaris i incrementar el nivell a Pokémon Go. Segons Cabanach, “el fet que siguis tu qui es converteixi en entrenador de pokémons fa que la gent tingui tantes ganes de jugar al videojoc”.

El jugador admet al vídeo de l’ARA que la distracció amb el mòbil pot suposar “un perill” per als usuaris de Pokémon Go. Cabanach explica que el videojoc “crea un fenomen d’abducció” i recomana que “cada quatre o cinc passes, la gent miri què té al voltant perquè no són pokémons sinó cotxes i bicicletes”. Pokémon Go dóna un cert marge als jugadors, de manera que no cal quedar-se al mig d’un carrer per atrapar pokémons, sinó que es pot fer des d’una distància prudencial.

“La mitja hora diària de caminar que recomanen els experts està assegurada”, afirma Cabanach, que diu que “et pots estar dues hores movent-te i jugant”. Així mateix, el jugador Pol Fernández subratlla que Pokémon Go “és un joc social perquè et permet sortir amb els amics i conèixer gent nova”. De fet, el Central Park de Nova York s’ha convertit en un punt de trobada de jugadors. Al videojoc el parc és un dels espais amb una elevada afluència de pokémons i pokeparades. Des del llançament de l’aplicació resulta habitual veure pel parc novaiorquès grans concentracions d’usuaris que, colze a colze i amb el mòbil al davant dels ulls, es dediquen a atrapar pokémons virtuals.