Mèdia 10/01/2016

Cuatro entra a la cuina de Dabiz Muñoz

‘El xef’ segueix durant dos anys l’amo del DiverXO, amb tres estrelles Michelin

A.c.r.
2 min
Dabiz Muñoz, propietari del restaurant DiverXO, ha obert les portes de la seva cuina a les càmeres d’El xef.

BarcelonaDavid Muñoz (o Dabiz Muñoz, segons ell mateix) no és un cuiner ortodox, ni per la seva imatge ni pel seu estil davant dels fogons: rebel, trencador, imprevisible. “La meva història és la d’algú que va somiar en gran i va sacrificar en la mateixa mesura per aconseguir-ho; que va aconseguir els seus somnis i ha tornat a somiar nous reptes i bogeries”, assegura ell mateix. Aquesta creativitat aparentment il·limitada i la seva obsessió per assolir la perfecció li han permès convertir-se, amb només 35 anys, en un dels cuiners més prestigiosos d’Espanya i un dels pocs amb tres estrelles Michelin: el seu restaurant de Madrid, el DiverXO, va obtenir aquest reconeixement el 2013, sis anys després d’obrir.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

“Visc la millor època professional i personal de la meva vida”, reconeix el xef, que a l’octubre es va casar amb la presentadora de La Sexta Cristina Pedroche. “Els últims dos anys han sigut una muntanya russa espectacular d’esdeveniments i contrastos. He obert moltes portes i trencat moltes barreres, i he construït els fonaments del que està sent la nostra eclosió brutal”, continua. Precisament, durant aquests dos anys una càmera de televisió l’ha seguit cada dia, dins i fora de la cuina, per elaborar un programa que avui, a les 21.30 h, s’estrena a Cuatro: El xef.

Malgrat el títol i el protagonista, la cadena s’esforça a marcar distàncies amb la tendència cada vegada més generalitzada d’omplir les graelles de televisió amb espais sobre grastronomia, i subratlla que aquest nou format “no és un programa de cuina”. Cuatro el defineix com un “docuxou” que “ofereix a l’espectador un accés complet a totes les facetes de Dabiz Muñoz” alhora que li permet ser “testimoni de la feina que es desenvolupa a la cuina d’un restaurant amb tres estrelles Michelin, amb les seves incomptables creacions culinàries i els seus moments de nervis, diversió i excitació”. Ho fa, a més, basant-se en “la mateixa premissa que el transgressor i inconformista cuiner té a la seva vida: sorprendre i trencar motlles”.

“Per primera vegada explicaré en temps real què passa a la vida d’algú que es lleva cada dia amb l’absoluta obsessió i determinació d’aconseguir un somni, amb la necessitat incontrolable de buscar la perfecció constant”, diu el xef, que pensa que el programa “ajudarà a entendre moltes coses i a inspirar molta gent a perseguir els seus somnis”.

La primera temporada del format, produït per Zanskar, constarà de quatre capítols d’una hora, cadascun dels quals es fixarà en un fet clau de la trajectòria professional del protagonista dels últims dos anys, des de la inauguració del nou local de DiverXO fins a la consolidació de la tercera estrella o l’obertura d’un nou restaurant a Londres.

stats