David Bassa, proposat com a cap d'informatius de TV3

La CCMA ja li ha fet l'oferta, però el periodista només l'acceptarà si li garanteixen independència professional

David Bassa podria ser el nou cap d'informatius de TV3. La direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha ofert el càrrec al periodista, que de moment no ha donat una resposta. Segons ha pogut saber l'ARA, Bassa ha posat com a requisits  poder treballar amb condicions d'independència, tenir llibertat d'acció i capacitat d'organitzar l'equip.

El nomenament del futur cap d'informatius de la televisió pública, que substituiria Jaume Peral –e n el càrrec des del maig del 2012–, està condicionat també per la decisió de l'actual director de TV3, Eugeni Sallent, sobre la seva continuïtat en el càrrec. En cas que finalment Sallent optés per dimitir, caldria buscar-li un substitut, que formalment seria l'encarregat de nomenar el nou cap d'informatius. Fonts de la CCMA admeten que l'ordre lògic de nomenaments comença primer pel càrrec de director i, després, pel del responsable dels informatius. Esperar a resoldre primer la continuïtat, o no, de Sallent, permetria respectar aquest ordre i que Bassa pogués acceptar la proposta amb el compromís d'independència que reclama acceptat també per un eventual nou director de TV3. 

Nascut a Granollers el 1971, Bassa és el president del Grup de Periodistes Ramon Barnils i forma part de l'equip d'' El matí de Catalunya Ràdio', on s'encarrega de la informació política. Anteriorment ja havia treballat als serveis informatius de TV3, en programes com 'La nit al dia' i 'Àgora'. 

 

Més continguts de