PREMSA

El 'Diari de Sabadell' relleva Albert Solé com a director en plena campanya municipal

Les tensions amb l'editor, Marc Basté, han provocat la marxa del periodista

Canvi al 'Diari de Sabadell', només un any després que es nomenés un nou director per rellançar-lo i coincidint amb la campanya electoral de les municipals. Albert Solé ha estat rellevat del càrrec, que, de manera interina, assumiran l'editor Marc Basté i el cap de redacció Miquel Àngel Luque. 

Solé va arribar al 'Diari de Sabadell' al maig del 2018 –després d'una fructífera etapa al diari ARA– amb la missió de pilotar com a director el rellançament d'una capçalera que acabava de canviar de mans. El nou propietari volia donar un gir multimèdia a la publicació que, poc després de l'entrada de Solé, estrenava un redisseny radical i actualitzat.

La relació entre el periodista i l'editor, però, va ser tensa des de l'inici, amb enfrontaments derivats de divergències sobre l'enfocament del producte i també per la complexa situació política de la ciutat vallesana, on les 27 actes de regidor es reparteixen entre vuit partits polítics i dos no adscrits i on ningú supera els quatre seients al consistori. L'equilibri entre empresa i direcció periodística era precari i una discussió sobre la fotografia de portada d'aquest dijous va precipitar el moviment. En concret, la imatge recollia un debat electoral moderat per Basté. S'hi podia veure la taula amb els nou alcaldables i, de fons, una pantalla que en aquell moment projectava en gran una fotografia d'un tuit que mostrava dues de les candidates, Marisol Martínez (de 100% Sabadell) i Marta Farrés (del PSC).