Eurodiputats d'ERC, el PDECat i EUPV porten a Brussel·les l'advertiment del TSJC a TV3

Demanen a la Comissió que es posicioni sobre aquest "atac a la llibertat d'expressió"

Els eurodiputats Jordi Solé (ERC), Josep Maria Terricabras (ERC), Ramon Tremosa (PDECat) i Marina Albiol (Esquerra Unida del País Valencià) van enviar aquest dimarts una pregunta parlamentària a la Comissió Europea en la qual es queixen de la prohibició a TV3 de col·laborar en la preparació i l'organització del referèndum de l'1 d'octubre.

"El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha requerit a TV3 que no emeti cap anunci ni informi sobre res relacionat amb l’organització del referèndum”, assenyalen els eurodiputats, que apel·len a la Carta de Drets Fonamentals de la UE i a la Declaració Universal de Drets Humans i demanen a la Comissió quina és la seva posició sobre “l’atac als drets de llibertat d’expressió, informació i reunió a Espanya”. A més, li requereixen també si investigarà “urgentment” els fets.

Solé, Terricabras, Tremosa i Albiol recorden també en la pregunta que el referèndum “va ser aprovat pel Parlament amb una majoria absoluta” i consideren que l’advertència equival a “censura”. “El Tribunal deixa clar al director de TV3 que corre el risc d’afrontar accions penals si la televisió pública continua emetent la publicitat o informant del referèndum”, destaquen. Tot i així, la interpretació que TV3 ha fet d'aquesta notificació és més suau, ja que no considera que se li impedeixi informar sobre l'1-O. 

Més continguts de