TELEVISIÓ

Fenòmens paranormals a les graelles d’Atresmedia

Antena 3 estrena ‘El incidente’, que la seva protagonista va criticar i que s’emetrà a La Sexta

“Va ser decebedor. Jo creia que em disposava a fer una sèrie i després va resultar ser-ne una altra. No és una qüestió d’expectatives, sinó que a mi em van vendre una història i després en vam rodar una altra”. Ho va dir Marta Etura, el setembre de l’any passat, en referència a la sèrie 'El incidente', que ella mateixa protagonitza. I és evident que l’actriu no és l’única a qui el resultat final de la ficció no li ha acabat de fer el pes.

La sèrie s’havia presentat el setembre del 2014 com un ambiciós projecte d’Atresmedia que, segons va dir llavors la directora de ficció del grup, Sonia Martínez, aspirava a tenir dues o tres temporades de 13 capítols, i que havia d’arribar a la graella d’Antena 3 al llarg d’aquell mateix curs. Però el pla es va torçar: 'El incidente' s’ha passat més de dos anys esperant que li arribés el dia de l’estrena, i quan finalment ha trobat un lloc a la graella ho ha fet en unes condicions que tenen ben poc a veure amb les promeses inicials.

La sèrie s’estrenarà a Antena 3 avui a les 22.40, però a partir de la setmana que ve s’emetrà a La Sexta. La intenció, diu Atresmedia, és garantir que 'El incidente' tindrà “una finestra d’exposició més gran en la seva posada de llarg” i que, amb el salt al segon canal, tingui més facilitat per arribar al seu públic objectiu. En qualsevol cas, no és cap secret que emetent-se a La Sexta la sèrie no pot aspirar als mateixos resultats d’audiència que podia obtenir a Antena 3. L’altre canvi destacat respecte als plans inicials és que la ficció ha quedat reduïda a només cinc episodis, i sense cap possibilitat que se li atorgui una segona temporada.

Terror i ciència-ficció

El incidente s’ambienta en un poble de muntanya aïllat en què un dia, després d’una tempesta, comencen a passar coses estranyes: persones que estaven en coma es desperten, malalts d’Alzheimer recuperen la memòria, els minusvàlids tornen a caminar... A partir d’aquest moment, la vida dels habitants del poble es transforma completament, fins que un grup de veïns decideixen investigar les causes del misteri. Episodis sobrenaturals, ciència-ficció i terror psicològic són els elements principals d’aquesta sèrie rodada majoritàriament en exteriors naturals i que, segons Atremedia, compta amb una “proposta narrativa innovadora” que “situa la càmera en punts insòlits” per “reforçar la tensió i el misteri”.

Marta Etura encapçala un repartiment del qual també formen part Miquel Fernández, Pepa Aniorte, Bárbara Lennie, Dafnis Balduz i Jordi Coll, entre d’altres. Tant Fernández com Aniorte participaran també en la sisena edició de 'Tu cara me suena', que Antena 3 estrenarà ben aviat. Per aquest motiu s’ha interpretat la decisió d’emetre la sèrie ara, després de gairebé tres anys d’espera, com un intent de promocionar aquest programa.

Bertín Osborne torna a Telecinco

L’estrena d’'El incidente' coincidirà amb l’arrencada de la quarta temporada de 'Mi casa es la tuya', que avui a les 22.00 h torna a Telecinco. El cantant Manuel Carrasco serà el primer convidat de Bertín Osborne en aquesta nova etapa del programa d’entrevistes, pel qual també passaran, durant les pròximes setmanes, els presentadors Jesús Calleja i Paz Padilla, la tenista Garbiñe Muguruza, el pilot Jorge Lorenzo i els músics Juanes, Ana Torroja i Antonio Carmona. L’espai, que estrenarà capçalera i sintonia, donarà més protagonisme als amics i familiars del convidats, segons avança El Mundo. En el cas de Manuel Carrasco, per exemple, hi participaran els seus germans, el seu excompany d’ Operación triunfo Miguel Nández, i Ángel Llàcer, que va ser un dels seus professors en aquell concurs.