Protestes ciutadanes

'The New York Times' utilitza Camps com a exemple de corrupció per explicar les protestes

El diari nord-americà assenyala la 'berlusconització' de la societat valenciana i assegura que, com el primer ministre italià, Camps es presenta com la víctima d'una 'caça de bruixes'

The New York Times torna a fer una mirada a les protestes ciutadanes de l'Estat espanyol i avui publica un article a l'edició europea del seu rotatiu en què posa Francisco Camps, president de la Comunitat de València, com a exemple de corrupció i el compara amb Berlusconi per la seva postura de víctima dels corrents d'esquerres.

El diari apunta la corrupció d'alguns partits polítics espanyols com un dels arguments principals de les manifestacions dels 'indignats'. L'articulista Raphael Minder pren com a exemple de corrupció l'actual president i candidat a la reelecció al País Valencià i explica que, malgrat que és probable que Camps s'enfronti a un judici per suborn i finançament il·legal a finals d'any, no sembla que això hagi de posar en perill la seva reelecció.

El rotatiu compara el president valencià amb Berlusconi i diu que, igual que el primer ministre italià, Camps es presenta com la víctima d'una caça de bruixes dels opositors polítics, jutges i mitjans de comunicació d'esquerres. Minder també reprodueix les declaracions de Ferran Bono, diputat socialista per València, i parla d'una 'berlusconització' de la societat valenciana.

El diari apunta que la campanya alternativa que estan fent els ciutadans podria eclipsar la dels polítics i provocar una abstenció electoral sense precedents al país.