Google+ tanca vuit anys després del seu naixement

El poc interès que ha despertat i els problemes de seguretat han condemnat la xarxa social

El gegant d’internet Google tancarà avui definitivament Google+, la xarxa social que va crear com a resposta a Facebook l’any 2011 i que mai va aconseguir consolidar-se com una opció entre els possibles usuaris.

La xarxa social on no sabies que eres

A finals del 2018, el cercador ja va anunciar la seva intenció de prescindir d’aquest servei a partir de l’agost del 2019, però finalment va avançar la data arran d’un error de seguretat que va deixar al descobert la informació privada de 52,5 milions d’internautes el novembre passat.

En aquella ocasió, van quedar exposades a desenvolupadors les dades personals dels usuaris, entre les quals s’incloïen el nom, l’adreça de correu, l’edat, l’ocupació, el gènere, les habilitats, la data de naixement i la llista completa dels seus contactes amb els seus respectius noms i correus electrònics. Les dades van ser públiques durant sis dies, des del 7 de novembre, data en què Google va llançar una actualització del software responsable de l’error, fins al dia 13 del mateix mes, quan l’empresa va solucionar el problema. La companyia va assegurar llavors que no tenia constància de cap mena de robatori d’informació per part de tercers.