Publicitat
Publicitat

Guerau, el nen de 5 anys que té "el cor amb només tres caixetes" i una "doctora màgica"

El testimoni més petit de 'La Marató' dedicada a les malalties coronàries ha permès divulgar la malformació anomenada 'de ventricle únic'

El Guerau Pallàs ha estat el testimoni de 'La Marató' del 2014 més menut –només té 5 anys– però s'ha ficat el públic i els espectadors a la butxaca amb l'entrevista que li ha fet Mònica Terribas al plató de TV3. Amb les seves paraules senzilles i un somriure desacomplexat ha explicat amb claredat en què consisteix la seva malaltia, una malformació congènita anomenada 'de ventricle únic' que es va detectar durant l'embaràs i que va obligar els seus pares, la Sara i el Xevi, a decidir si s'atrevien a tirar endavant.

Els van avisar que potser no se'n sortiria, i al llarg dels cinc anys de vida del nen hi ha hagut altres moments en què s'ha temut el pitjor. Però el Guerau sempre se'n surt. Ell ho té clar: l'única cosa que passa és que el seu cor és "especial perquè només té tres caixetes i n'hauria de tenir quatre", però hi ha una "doctora màgica" que l'hi "arregla", que és justament el que li van fer fa poc en l'última operació que ha passat.

La doctora Àngels Puigdevall, cardiòloga pediàtrica de l'Hospital Josep Trueta, ha estat també en l'entrevista de la família Pallàs, i ha explicat que el cas del Guerau "és molt difícil" però que ara s'està a arribant a índexs de supervivència del 85%.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT