Publicitat
Publicitat

TELEVISIÓ

La HBO arriba a Espanya amb 3.000 capítols de sèries

La plataforma vol competir amb Netflix amb un preu de 7,99 euros mensuals

Joc de trons, Westworld, Vinyl, The wire, Sexo en Nueva York... i així fins a 3.000 capítols de sèries. És el catàleg amb què la cadena nord-americana HBO ha arribat a Espanya. La plataforma va començar a funcionar, sense previ avís, aquest dilluns al matí, dues setmanes després d’haver  inaugurat la web i el compte de Twitter per anunciar que la seva posada en marxa seria imminent. Tal com s’esperava, la cadena -que al gener ja  havia anunciat que començaria a operar a Espanya aquest any- ha entrat en funcionament durant el mes de novembre.

La quota per abonar-se a la plataforma, propietat del grup Time Warner, és de 7,99 euros al mes, amb la primera mensualitat gratuïta. Es tracta d’un preu lleugerament inferior al que té la HBO en altres països d’Europa on funciona també com un servei de streaming -als països escandinaus, per exemple, costa uns 9 euros- i que li permet competir de manera molt directa contra Netflix, l’altra gran plataforma de vídeo sota demanda que opera a l’Estat - des de l’octubre de l’any passat- i que ha fixat la seva tarifa bàsica també en els 7,99 euros. Cal tenir en compte, però, que, per aquest preu, Netflix només permet veure els continguts en definició estàndard i a través d’un únic dispositiu de forma simultània -les tarifes superiors milloren aquestes condicions-, mentre que en el cas de la HBO la tarifa única de 7,99 ja inclou l’alta definició i la possibilitat d’utilitzar dos aparells alhora. Netflix vs. HBO: assalt al tron de les sèriesEls continguts de la plataforma es poden reproduir des de la web Es.hboespana.com, les aplicacions de la cadena per a telèfons i tauletes Android o iOS i també a Apple TV i Chromecast. La HBO assegura que té “una llarga llista de dispositius i plataformes” a les quals té intenció d’estar disponible més endavant. En qualsevol cas, un usuari només es pot registrar, amb el mateix compte, en cinc aparells diferents.

Tal com s’havia anunciat, els clients de Vodafone també tindran accés gratuït a la nova cadena, en virtut d’un acord que les dues empreses van signar al maig. En concret, la tarifa TV Total de la companyia de telecomunicacions inclourà a partir d’ara i de manera indefinida els continguts de la HBO, mentre que en el cas de les tarifes L o XL l’oferta tindrà una durada de dos anys, i per a les tarifes M l’accés a la nova plataforma estarà limitat a tres mesos.

El català, absent

La HBO promet que totes les seves sèries arribaran a Espanya al mateix moment que s’estrenin als Estats Units, mentre que les d’altres productores -com Fox, Warner, Sony i Disney- les penjarà amb un decalatge de 24 hores. Inicialment tots els continguts s’oferiran en versió original subtitulada, i passats 14 dies des de l’estrena també es podran veure doblats al castellà. Fonts de la cadena han confirmat a l’ARA que “de moment no està previst” incorporar continguts en català ni en cap altra de les llengües cooficials de l’Estat.

L’oferta de la plataforma inclourà “tot el catàleg de sèries de la HBO”, tot i que “amb algunes excepcions per temes de drets” que provocaran que “no totes les sèries estiguin sempre disponibles”. Malgrat això, la cadena assegura que “quan s’emetin noves temporades d’aquestes sèries totes les temporades anteriors es tornaran a publicar”. En tot cas, sèries com Joc de trons, Veep o Girls, que formen part de l’oferta de Movistar+, ja es poden trobar completes des de la primera temporada al portal de la HBO. La plataforma de Telefónica, però, no ha perdut els drets sobre aquestes produccions: tal com es va encarregar de recordar el dia 16, coincidint amb l’anunci del llançament de la cadena nord-americana a Espanya, Movistar+  mantindrà els drets de les sèries de la HBO que ja formaven part del seu catàleg mentre continuïn en emissió, i podrà seguir-les estrenant al mateix moment que als Estats Units. La diferència és que a partir d’ara ja no les tindrà en exclusiva, ni en podrà incorporar de noves.

A banda de les sèries internacionals -que van des de clàssics com Los Soprano fins a les últimes estrenes, com  The young Pope-, la HBO ha incorporat també al seu catàleg alguns títols produïts per canals espanyols, com Isabel, Vis a vis i Bajo sospecha. A més, la plataforma ofereix una àmplia selecció de pel·lícules i documentals, i també continguts orientats al públic infantil, tant en forma de sèries com de pel·lícules de Disney. El portal permet activar un sistema de control parental per impedir que els nens accedeixin als continguts que no formen part d’aquesta secció.

Postveritat

Etiquetes

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT