Jordi Basté guanya el premi Ondas al millor presentador radiofònic

El jurat ha destacat el seu estil personal i la seva capacitat per atreure un nou públic a la ràdio

La 65 edició dels premis Ondas, guardons atorgats pel grup PRISA a través de Ràdio Barcelona, reconeixeran la tasca de Jordi Basté al capdavant d''El món a RAC1'. El periodista català, que presenta el matinal de la ràdio del Grupo Godó des del 2007, rebrà el guardó com a millor presentador radiofònic d'Espanya a la gala que tindrà lloc el pròxim 14 de novembre al Gran Teatre del Liceu. L'any passat, enmig dels moments més tensos del conflicte entre Espanya i Catalunya, l'organització dels premis va decidir abandonar Barcelona, la seva seu històrica, i traslladar la celebració d'entrega dels guardons a Sevilla.  

Al 'Versió RAC1', Basté, que ha confessat sentir-se estranyat i sorprès pel premi, ha assegurat que el premi el dedica a "tot RAC1" i ha recordat que ell és un home de ràdio. El jurat dels premis Ondas ha destacat "l'estil personal" de Basté, de qui han dit que ha sabut atreure un públic nou, el jove, a la ràdio. El periodista català ha assegurat a 'La Ventana' que una de les claus de la supervivència de la ràdio ha sigut aliar-se amb internet, un element que també ha permès seduir el públic jove. "La gent jove sí que escolta la ràdio, però l'escolta d'una altra manera, quan i com vol", ha explicat.  

'El món a RAC1' és l'espai líder a Catalunya: cada dia l'escolten 701.000 oients , cosa que suposa un increment de 87.000 oients en un any. Entre les vuit i les nou del matí el magazín que presenta Jordi Basté aplega 393.000 persones cada dia, una dada que converteix aquesta hora en la més escoltada de la història a Catalunya. 

El premi al millor programa radiofònic s'ha quedat a la Cadena SER i ha reconegut 'La vida moderna', l'espai que, de dilluns a divendres, presenta David Broncano, amb la col·laboració de Quequé i Ignatius Farray. 

'OT', doblement premiat

En l'apartat televisiu, el premi al millor programa d'entreteniment ha anat a parar a 'Operación Triunfo' (TVE), que també s'endú l'Ondas a fenomen musical de l'any. Per la seva banda, 'Radio Gaga' (Movistar+), amb Quique Peinado i Manuel Burque al capdavant, ha rebut el premi al millor espai d'actualitat "per mostrar una realitat emocionant i delicada, sense caure en falses amabilitats i que explica un relat profund i pedagògic de realitats vitals complexes". 

La catalana Sandra Sabatés ('El intermedio') ha estat guardonada com a millor presentadora de televisió. D'ella el jurat n'ha destacat que "posa de manifest una mirada pròpia, una qualitat professional i una empatia amb els espectadors al servei d'un programa que té un punt de vista crític amb l'actualitat". En la categoria de millor presentador el premiat ha sigut Jesús Calleja ('Planeta Calleja') "pel seu entusiasme i compromís amb un format que ha aconseguit innovar una formula televisiva com és el reportatge de viatges". 

En l'àmbit de ficció, el guardó de millor sèrie ha anat a parar a  'Fariña'. En l'apartat interpretatiu els guanyadors han sigut el català Oriol Pla, per 'El dia de mañana', i les actrius Patricia López Arnaiz ('La otra mirada') i Aura Garrido ('El dia de mañana'). 'Paquita Salas', la comèdia de Netflix, s'ha endut el premi a millor sèrie de plataforma digital.