Televisió
Mèdia 13/05/2013

L'exministre de Justícia Juan Alberto Belloch diu a 'Salvados' que no recordava haver indultat Jesús Gil

L'actual alcalde de Saragossa no veu "cap motiu per a la imputació" de la infanta Cristina en el cas Nóos

Ara
1 min

BarcelonaL'edició d'aquest diumenge del programa de La Sexta 'Salvados', dedicada a la relació entre la justícia i la política, va incloure una polèmica entrevista a Juan Alberto Belloch, que va ser ministre de Justícia i Interior durant el últims anys del mandat de Felipe González. En un moment de l'entrevista [minut 13.00], el presentador, Jordi Évole, va demanar a l'exministre, i actual alcalde de Saragossa, els motius que l'havien dut a indultar, el 1994, l'alcalde de Marbella Jesús Gil. "No me'n recordava en absolut", va respondre Belloch, que a continuació va admetre que no se sentia "orgullós" d'haver-ho fet i que "vist en perspectiva, va ser un error evident".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Belloch també va assegurar que no tenia "ni idea" dels motius pels quals, el mateix any 1994, havia indultat per segona vegada un guàrdia civil condemnat per tortures. "Com he de saber per què vaig prendre una decisió l'any 94?", va argumentar l'exministre.

Encara en relació amb els indults, Belloch considera que també va ser una equivocació el que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero va concedir al banquer Alfredo Sáenz. "A cap socialista normal li va agradar aquesta decisió", va assegurar, tot i que, en la seva opinió, Zapatero no estava pagant cap favor en indultar Sáenz.

Per altra banda, Belloch va defensar l'actuació de la Fiscalia Anticorrupció en el cas Nóos i va afirmar que ell "hauria fet el mateix" en relació amb la petició de desimputar la infanta Cristina. "No hi ha cap motiu per a la imputació", va afegir.

stats