Mèdia 24/04/2013

Ortega Cano, condemnat a dos anys i mig de presó per l'accident en què va morir un altre conductor

El sentencien per homicidi imprudent i conducció temerària i l'obliguen a pagar 120.000 euros la vídua del mort i 19.000 a cadascun dels seus dos fills

Efe
1 min

SevillaL'extorero José Ortega Cano ha estat condemnat a dos anys i mig de presó per l'accident de trànsit mortal que va causar el 28 de maig de 2011 i en què va morir el conductor del vehicle amb el qual va xocar en una carretera de Sevilla. La sentència del Jutjat Penal 6 de Sevilla, notificada avui als advocats, anul·la la prova d'alcoholèmia que va trobar 1,26 grams d'alcohol per litre de sang, atès que es va trencar la cadena de custòdia a l'hospital on va ser ingressat el torero, un assumpte que es va convertir en l'eix central del debat durant el judici.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La jutge condemna a Ortega Cano per delictes d'homicidi imprudent i conducció temerària, i li imposa el pagament d'una indemnització de 120.000 euros a la vídua del mort, Carlos Parra, i de 19.000 a cadascun dels seus dos fills. L'advocat d'Ortega Cano, Enrique Trebolle, ha anunciat que recorrerà la sentència davant l'Audiència de Sevilla.

L'advocat que defensa el marit de Rocío Jurado demanava la seva lliure absolució perquè entenia "nul·la de ple dret" la prova d'alcoholèmia en què el seu client va donar un resultat de 1,26 grams d'alcohol per litre en sang. Des del seu punt de vista, no era vàlida perquè es va trencar la cadena de custòdia a l'Hospital Verge Macarena on va ser ingressat el matador després del sinistre.

stats