La Marató anuncia el marcador definitiu de l'edició de l'any passat: 9.758.075 euros

La xifra, que inclou els donatius rebuts fins al 31 de març, és la cinquena més alta de la història

L'edició del 2017 de La Marató de TV3 va recollir 9.758.075 euros. La Fundació La Marató ha anunciat aquest divendres al matí la xifra final de recaptació, que inclou tots els donatius rebuts fins al 31 de març, el dia en què es va donar per acabada definitivament aquesta edició (i en què es va obrir el període de donacions per a La Marató d'aquest any).

Aquest resultat supera el de l'edició del 2015 per menys de 300.000 euros i es col·loca així en el cinquè lloc del rànquing històric del programa, que ha superat en quatre ocasions la barrera dels 10 milions d'euros i va assolir el seu millor resultat l'any 2012, amb  12.387.634 euros recaptats. En total, les 26 edicions de La Marató organitzades des del 1992 han permès obtenir 172.868.124 euros.

La Marató del 2017, dedicada a les malalties infeccioses i presentada per Helena Garcia Melero, es va celebrar el 17 de desembre. Aquell dia el marcador provisional es va tancar amb 7.215.676 euros recaptats, però aquesta xifra encara ha crescut en més de 2,5 milions durant els tres mesos posteriors. Es tracta, segons la Fundació, del segon increment més gran de la història del programa solidari en aquest període. 

Els diners recaptats es destinaran a finançar projectes de recerca biomèdica sobre les malalties infeccioses, que, tal com destaca la Fundació, "causen una de cada tres morts al món i, segons els experts, en els pròxims anys es convertiran en un greu problema de salut pública". A la convocatòria d'ajudes s'hi han presentat 214 projectes, que ara estan sent analitzats. A l'octubre s'anunciaran quins han sigut seleccionats per rebre els fons de La Marató, i a partir de llavors els beneficiaris tindran quatre anys per desenvolupar-los abans de presentar els resultats, l'any 2023

Aquest any, La Marató de TV3 se celebrarà el diumenge 16 de desembre i estarà dedicada al càncer, una malaltia que ja ha sigut l'objecte del programa en tres ocasions (1994, 2004 i 2012) però que, com assenyala la Fundació, "representa la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones, i té una incidència molt alta: es calcula que, al llarg de la seva vida, en tindran un de cada dos homes i una de cada tres dones". De moment no s'ha anunciat qui serà el presentador d'aquesta edició.

Més continguts de