'Merlí', entre els formats premiats per l'Acadèmia de Televisió

'El secreto de Puente Viejo' i 'Noticias Cuatro' també han estat guardonats

La sèrie de TV3  'Merlí' ha estat una de les guanyadores dels premis Iris del jurat que atorga l'Acadèmia de Televisió. Els encarregats d'atorgar els guardons han distingit aquesta ficció perquè " acosta la filosofia i el pensament a la societat des de la ficció", i també pel seu "reconeixement internacional".

El jurat també ha distingit la sèrie d'Antena 3 'El secreto de Puente Viejo', la cobertura que va fer 'Noticias Cuatro' de la crisi dels refugiats, l'espai de música clàssica de La 2 'Virtuosos', la sèrie documental de DMAX 'Clandestino' i l'escola d'especialistes Ángel Plana, "pionera en la formació i el desenvolupament d'un ofici de risc poc visible però transversal" com és el d'especialista en escenes d'acció.

Aquests premis, que es lliuraran el 23 de novembre, són una novetat d'enguany i se sumen als premis Iris tradicionals, atorgats a partir de la votació dels membres de l'Acadèmia. El jurat dels guardons el formaven Jorge Salvador, Pedro Ricote, Francisco Díaz Ujados, Valentín Carrera, Rafael Galán i Tacho de la Calle.