Mor als 75 anys el periodista José María Íñigo

Va ser el rostre més popular de la televisió espanyola dels anys 70, amb programes com 'Fiesta' i 'Directísimo'

El periodista José María Íñigo ha mort avui als 75 anys, segons ha informat Pepa Fernández, la presentadora del programa de RNE 'Un día cualquiera', on Íñigo col·laborava. Precisament la seva trajectòria va començar en el món de la ràdio, abans de donar-se a conèixer a TVE als anys 70 amb programes com 'Fiesta', 'Directísimo', 'Estudio abierto' i 'Los 40 Principales', del qual va ser un dels creadors.

La trajectòria televisiva de José María Íñigo va deixar alguns episodis que van quedar gravats a la memòria popular, com el del mentalista Uri Geller doblegant una cullereta.

Íñigo va ser el comentarista del Festival d'Eurovisió entre el 2011 i el 2017. Com a escriptor va publicar una vintena de llibres i, a més de col·laborar en 'No es un día cualquiera', també ho va fer en els programes de TVE 'Aquí la Tierra' i 'Hora punta'.

De Bilbao a Londres

José María Íñigo va entrar en el món de la comunicació a través de Radio Bilbao i la COPE a la seva ciutat natal, Bilbao, i també va col·laborar amb la 'Gaceta del Norte' i l'agència Efe. Poc temps després es va traslladar a Londres, des d'on col·laborava amb la cadena SER. Quan va tornar a Espanya va ser quan va començar a col·laborar amb diversos programes musicals radifònics.

El periodista va debutar a la televisió l'any 1968 en el programa 'Último grito', de Pedro Olea i Ivan Zulueta, i la seva figura es va consagrar els primers anys 70 amb el programa 'Estudio abierto'. L'aparició de les cadenes privades va marcar uns anys de silenci en la carrera d'Íñigo. Va tornar els primers anys 90 a 'Las mañanas de Telecinco' i des d'aleshores havia col·laborat amb diversos concursos i 'reality shows'.

Diferents personalitats televisives han reconegut el mestratge del periodista, com ara Max Pradera, que ha subratllat el fet que, quatre dècades després, alguns dels seus moments encara pervisquin a la memòria col·lectiva:

Fins i tot els líders dels dos principals partits espanyols han fet servir les xarxes social per lamentar la mort del presentador.

Més continguts de