Publicitat
Publicitat

Comunicació

Polèmica sobre la vestimenta a l'espai públic

'The New York Times' parla de l'ordenança contra el nudisme i el banyador a Barcelona

L'article recull declaracions d'activistes i una resposta de l'Ajuntament reconeixent que el nudisme no és un problema

El diari nord-americà The New York Times es fa ressò de la propera aprovació de l'ordenança sobre nudisme a Barcelona. Cita el cas d'un nudista barceloní, Jacint Ribas, de 62 anys, que presideix una de les entitats pronudisme de la ciutat i que ha estat detingut una trentena de vegades per la policia municipal, des que, des de 2004, cada mes de març surt a pasejar nu en bicicleta per la ciutat. "Va començar el 2004 perquè aquest va ser l'any en què l'Ajuntament de Barcelona va subvencionar un fullet amb l'intrigant títol d'"Expressar-se en nuesa", il·lustrat amb fotos de ciutadans nus al carrer, al metro i als parcs de la ciutat , que afirmava categòricament que la llei "no conté cap article per a les sancions contra la nuesa pública", apunta el text.

L'article explica com aleshores "es va arribar a dir que la ciutat respecta 'el dret de la ciutadania al nudisme', i va presumir que un any abans 7.000 persones es van oferir voluntàriament a despullar-se juntes a Barcelona en el projecte organitzat pel fotògraf nord-americà Spencer Tunick, i contrasta aquest marc amb l'actual, quan es preveu que aquest mes el ple municipal aprovi l'ordenança contra la gent que va nua o mal vestida a la via pública.

El text cita declaracions de la regidora Assumpta Escarp, que reconeix que el nudisme no és un problema a la ciutat, sinó el fet que "la gent vagi en biquini a la Sagrada Família" .

Postveritat

Etiquetes

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT