El fons xinès Orient Hontai fa efectiva la seva incorporació a l'accionariat de Mediapro

La compra del 53,5% de les accions d'Imagina es va anunciar al febrer

Després que el febrer s'anunciés que el fons xinés Orient Hontai passava a ser el propietari del 53,5% de les accions d' Imagina Media Audiovisual, avui el grup de comunicació ha confirmat que l'acord de compra ja s'ha fet efectiu, un cop obtinguts tots els permisos regulatoris. D'aquesta manera l'accionariat del grup queda compost per Orient Hontai (53,3%), la firma britànica WPP (22,5%) i els socis fundadors del grup,  Tatxo Benet (12%) i Jaume Roures (12%). 

Segons ha explicat el grup, la incorporació d'Orient Hontai no suposa cap canvi en la direcció d'Imagina, que va néixer de la fusió de Mediapro i Globomedia, i Tatxo Benet i Jaume Roures continuaran al capdavant de la companyia. L'operació situa el valor corporatiu d'Imagina en 1.900 milions d'euros. 

L'entrada d'Orient Hontai, el primer grup de capital privat de la Xina, a l'accionariat d'Imagina ha de permetre al grup obrir noves vies de negoci al país asiàtic en el camp de la producció de continguts audiovisuals. 

Justament ahir, Mediapro va perdre un dels seus pilars, els drets d'emissió de la lliga de futbol espanyola. Finalment serà Movistar+ qui emetrà el futbol des del 2019 fins al 2022. 

Més continguts de