Roger Batalla guanya l'últim pot d''El gran dictat'

El programa de TV3, que s'acomiada el dia de Sant Esteve, va repartir dijous 21.675 euros

L'últim pot de la història d''El gran dictat' se n'ha anat cap a Terrassa. L'actor i traductor Roger Batalla es va endur dijous els 21.675 euros que hi havia dins del porquet del concurs de TV3, un premi que, sumat als diners que ja havia acumulat en els 16 programes anteriors, fan un total de 31.725.

El Roger es va imposar a l' Albert Pitarch, amb qui dijous s'enfrontava per 17a vegada a la prova final. En aquest últim enfrontament, tots dos van escriure correctament les 14 primeres paraules i, per tant, van arribar al cinquè nivell del dictat final amb opcions d'endur-se el pot. El Roger, però, va ser l'únic que va escriure correctament 'gotuvadhya', el nom d'un instrument de la família dels llaüts.

Abans d'encertar aquesta paraula, el guanyador del pot ja havia escrit correctament l'última paraula de la prova final en onze ocasions, i vuit vegades s'havia quedat a un sol mot d'emportar-se el pot.

Comptant aquest últim premi, el programa ha repartit el pot en 12 ocasions des que es va estrenar, el setembre del 2009. El 8 de juliol del 2015, Marcel Arias  va aconseguir la xifra més alta que ha repartit el concurs: 98.070 euros.

Marcel Arias, l'home rècord d''El gran dictat'El programa que presenta Òscar Dalmau es mantindrà en antena fins al 26 de desembre, quan s'emetrà un especial de comiat, d'una hora i mitja de durada, en què participaran personatges coneguts i alguns dels millors concursants que han passat per l'espai al llarg dels seus set anys d'història.

La setmana que ve, 'El gran dictat' oferirà tres edicions especials –dimarts i dijous, festius, no s'emetrà–, en què els concursants seran personatges famosos que recaptaran diners per a La Marató del dia 18. Entre els participants hi haurà els actors de 'Merlí' Francesc Orella i Marcos Franz; el presentador de 'Ja t'ho faràs', Rafel Vives; la conductora de 'Catalunya experience', Ivana Miño; i dues cares dels 'Telenotícies', Agnès Marquès i Toni Cruanyes.