Publicitat
Publicitat

POLÈMICA TELEVISIVA

El periodista va abandonar enfadat el plató del crític de televisió

Sardà: "Monegal és un pesat i me'l volia treure de sobre"

Ferran Monegal està "satisfet" de la visita de Xavier Sardà al seu programa, tot i que es va acabar de cop quan el convidat va marxar enfadat. Sardà diu ara que hi va anar només per treure-se'l de sobre.

Feia nou anys que Ferran Monegal demanava a Xavier Sardà que visités el plató del seu programa de Barcelona Televisió (BTV), Telemonegal , i dimarts ho va aconseguir. El resultat va ser una entrevista de les que es recorden, no tant pel que s'hi va dir com per la tensió que es va respirar des del primer minut i, sobretot, per com es va acabar, amb Sardà aixecant-se de la cadira, fent un petó al front del presentador i marxant abans d'hora: "No tornaré mai més!", va sentenciar el periodista.

En declaracions a l'ARA, un encara visiblement molest Sardà va ser concloent: "Hi vaig anar per treure-me'l de sobre, perquè [Monegal] és un pesat". En antena, i abans d'anar-se'n, va demanar al presentador que, si li torna a trucar, ho faci "d'aquí nou anys".

Monegal nega que hi hagués res "preparat". "Vam veure el Sardà del Crónicas marcianas , un xòuman absolutament brillant des del punt de vista escènic", considera el crític de televisió, que malgrat el final precipitat de l'entrevista es mostra "satisfet" d'haver aconseguit que Sardà passés per Telemonegal . Assegura que després del programa li va enviar un correu "per donar-li les gràcies" per la seva presència. Monegal admet que des que es va estrenar el programa, ara fa nou anys, cada temporada li havia trucat per convidar-lo, ja que pensava que "una bèstia televisiva" com ell havia de passar per "l'únic programa estrictament d'anàlisi televisiva que es fa a l'Estat". I quan finalment va acceptar la invitació, l'equip del programa va buscar-li "una data emblemàtica", com era l'últim programa de la novena temporada.

Dues maneres d'entendre la tele

Monegal diu que tenia la intenció de dedicar la part final de l'entrevista als projectes recents de Sardà, com Dutifrí i ¡Usted perdone! , tot i que el fet que el convidat se n'anés ho va fer impossible, i només van tenir temps de recordar la seva època més polèmica, al capdavant de Crónicas marcianas . Sardà es va mostrar molest pel fet que Monegal només en recuperés alguns dels fragments més polèmics i l'acusés de no tenir "escrúpols", i va recordar els alts índexs d'audiència que tenia l'espai.

Per Monegal, això demostra que tenen "dues maneres molt diferents d'entendre el fenomen televisiu", ja que, tal com es va encarregar de recordar durant el programa, "l'audiència no té res a veure amb la qualitat". Segons el seu parer, a més, "tota la gent que treballa amb aquest estil berlusconià de fer televisió fabriquen la merda i te la posen a casa, però quan els passes el que fan es molesten enormement". I afegeix: "Aquesta és la feina del periodista: anar a buscar les merdes i oxigenar-les, presentar-les a la societat, en lloc de tapar-les".

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT