FICCIÓ TELEVISIVA
Mèdia 14/02/2012

Spielberg trasllada els dinosaures a la televisió

Cuatro estrena avui Terra Nova, produïda per Steven Spielberg i amb un pressupost milionari. Dinosaures digitalitzats i paisatges naturals es mesclen en aquesta sèrie alhora futurista i prehistòrica.

Albert Castellví Roca
2 min
Els dinosaures tornen a ser protagonistes d'una producció de Spielberg. Terra Nova arriba avui a Cuatro.

BARCELONA.Gairebé vint anys després de viatjar fins al Juràssic i fer entrar de ple els dinosaures en la cultura popular, Steven Spielberg ha portat ara aquestes criatures a la petita pantalla. Cuatro estrena aquesta nit (22.30) Terra Nova , que va debutar als Estats Units al setembre i que ja ha arribat a una trentena de països d'arreu del món. A Espanya, de fet, el canal de pagament Fox ja l'emet des del 26 de gener.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tot i la presència de dinosaures, la sèrie planteja, d'entrada, un viatge cap al futur. L'any 2149 el creixement demogràfic, la contaminació i la sobreexplotació dels recursos naturals han convertit la Terra en un planeta pràcticament inhabitable. L'única sortida viable és el viatge en el temps: a través d'una escletxa espaciotemporal un equip de científics han trobat la manera d'enviar grups de persones 85 milions d'anys enrere amb l'objectiu d'iniciar-hi una nova civilització, Terra Nova, en un món dominat pels dinosaures.

Però els perills que suposen aquests animals i la vegetació selvàtica del Cretaci no seran res comparats amb l'amenaça dels humans: un grup de colons, liderat per Mira (Christine Adams), s'han rebel·lat contra l'ordre establert a Terra Nova i intenten explotar-ne els abundants recursos naturals per vendre'ls a les empreses del present. Jim i Elisabeth Shannon (Jason O'Mara i Shelley Conn), que acaben d'arribar a la colònia juntament amb els seus tres fills, s'uniran al líder de Terra Nova, el comandant Nathaniel Taylor (Stephen Lang), per-los front.

Per portar tot això a la pantalla Terra Nova combina un ingent treball d'efectes visuals amb l'espectacularitat dels paisatges naturals d'Austràlia. Per al rodatge dels onze capítols de la primera -i, de moment, l'única- temporada es van habilitar més de 250 sets de rodatge en espais naturals de l'estat australià de Queensland.

L'episodi que emet aquesta nit Cuatro -que, igual que l'últim, dobla la durada habitual fins a les dues hores- va comportar 26 dies de rodatge a finals de l'any 2010 i va tenir un cost d'entre 10 i 20 milions de dòlars, cosa que el converteix en un dels més cars de la història de la televisió. Per als altres capítols, la inversió mitjana va estar al voltant dels quatre milions de dòlars.

Part dels diners s'han destinat a satisfer els honoraris del paleontòleg Jack Horner, que ja havia assessorat Spielberg a Parc Juràssic i que ha orientat els responsables de recrear digitalment, a partir de fòssils, els dinosaures de Terra Nova .

stats